Foto: LETA
"Saskaņas centra" (SC) Saeimas frakcijas deputāts Valērijs Kravcovs, kurš nolēmis nekandidēt 11.Saeimas vēlēšanās, apņēmies piedalīties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, jo uzskata, ka viņam būs pa spēkam aizstāvēt Latvijas intereses un pārstāvēt SC Briselē, politiķi otrdien citē laikraksts "Vesti Segodņa".

Kravcovs laikrakstam klāsta, ka SC līderis, Rīgas mērs Nils Ušakovs viņam piedāvājis startēt 2014.gada EP vēlēšanās, un Kravcovs piekritis, tāpēc arī izlēmis nepiedalīties Saeimas vēlēšanās. "Šādu lēmumu pieņēmu pilnīgi apzināti," stāsta Kravcovs.

Kravcovs skaidro, ka SC ir ļoti būtiski iegūt arī latviešu vēlētāju atbalstu, bet "mana kandidatūra sarakstā daļu latviešu varētu atgrūst". "Es lieliski saprotu, cik zināmā mērā odioza parsona šajās vēlēšanās SC būtu zināmu notikumu kontekstā. Jā, tā ir, es kā sibīrietis esmu pieradis skatīties patiesībai acīs un teikt to publiski," laikrakstam klāsta deputāts.

Vienlaikus Kravcovs saviem vēlētājiem uzsver, ka pārstāvēs viņu intereses EP, bet "nebūt neeju prom no politikas". Kravcovs atkārtoti apliecināja, ka mācīsies latviešu valodu, tomēr viņš joprojām uzskata, ka krievu valodai jāiegūst oficiālās valodas statuss vietās, kurās "kompakti dzīvo krievvalodīgie iedzīvotāji".

Kravcovs arī klāsta, ka turpinās attīstīs savu biznesu, kas saistīts ar ražošanu un vērsts uz eksportu. "Es ar darbiem esmu pierādījis, ka Latvijai jāatīsta ražošana un vispirms jāstrādā austrumu virzienā. Latviju izglābs Krievijas tirgus un pašu ražošana," uzskata politiķis, kurš krievu valodu sauc par "Latvijas naftu", jo tā "mums atver durvis uz neaptveramo Krieviju un visu postpadomju telpu".

Kā vēstīts, pēc pārrunām ar Ušakovu Kravcovs, kurš kļuva pazīstams latviešu valodas neiznāšanās dēļ, nolēmis nekandidēt gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās.

Pēc Ušakova priekšlikuma SC Kravcovu deleģējot darbam citā svarīgā virzienā – Eiroparlamenta vēlēšanu gatavošanai. "Valērijs ir cilvēks ar lielu pieredzi uzņēmējdarbībā un viņš ļoti labi saprot, kādā veidā vislabāk praktiski izmantot dalību ES Latvijas labā," lēmumu paskaidro Ušakovs. Kravcovam esot arī liela pieredze sabiedriskajā darbā. "SC gaida no viņa nozīmīgus rezultātus šajā jomā," sacīja SC priekšsēdētājs. Kravcovs arī turpinās aktīvi strādāt, nostiprinot apvienības "Saskaņas centrs" struktūras Kurzemē.

Kā ziņots, Kravcovs plašāko publicitāti izpelnījies saistībā ar pārmetumiem par valsts valodas nezināšanu. Saeima pat apsprieda iespēju izslēgt Kravcovu no parlamenta sastāva latviešu valodas nezināšanas dēļ, tomēr konstatēja dažādus juridiskus šķēršļus šāda lēmuma pieņemšanai. Pēc tam parlaments nolēma grozīt Saeimas kārtības rulli, nosakot kārtību Saeimas deputāta izslēgšanai no parlamenta sastāva, ja viņš neprot valsts valodu profesionālo pienākumu veikšanai nepieciešamajā apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!