Vairāku tā dēvētā kreisā politiskā spārna partiju vadībai pagājušajā nedēļā notikušas neformālas sarunas, apmainoties viedokļiem par dažādiem jautājumiem.
Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) ģenerālsekretārs Jānis Dinēvičs teica, ka "neformālās brokastīs" pārrunāti jautājumi, kā šīm partijām nākotnē sadarboties.

Pēc Dinēviča teiktā, šobrīd vēl netiek pieļauta partiju saplūšanas iespēja, bet tiek meklēti citi ceļi, lai tuvinātos. "Nākotnē varētu rīkot regulāras konsultācijas un tikšanās," teica Dinēvičs.

Sociāldemokrātu savienības priekšsēdētājs Pēteris Salkazanovs informēja, ka brokastu laikā pieņemts lēmums pēc divām nedēļām rīkot atkārtotu tikšanos, lai pieņemtu dokumentu par kreiso partiju nostāju Eiropas Savienības (ES) jautājumā.

"Visas partijas iestāšanos atbalstīs, bet norādīs uz valdības kļūdām iestāšanās procesā, piemēram, to, ka nav izstrādāts rīcības plāns pēc iestāšanās ES," teica Salkazanovs.

Pēc viņa teiktā, kreiso partiju sadarbība turpmāk notiks galvenokārt kopīgos pasākumos, kas veltīti ES tematikai.

Kreisie politiķi kopā sanākuši pēc Tautas saskaņas partijas (TSP) iniciatīvas, kas meklējusi politiskos sabiedrotos savai noraidošajai nostājai pret pāreju uz latviešu mācību valodu skolās.

Pēc Salkazanova teiktā, LSDSP pasākumā pārstāvējis Dinēvičs, TSP - Jānis Jurkāns un Vladlens Dozorcevs, Sociāldemokrātisko labklājības partiju - Juris Žuravļovs un Viktors Kalnbērzs, bet Darba partiju - Aivars un Ilga Kreitusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!