Foto: Roskomnadzor

Krievijas federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikāciju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" ir slēdzis Krievijas interneta lietotājiem pieeju portālam "Rus.Delfi.lv". Tikmēr latviešu valodā rakstošā "Delfi.lv" sadaļa Krievijā pagaidām vēl ir pieejama.

"Rus.Delfi.lv" vēsta, ka lēmums slēgt pieeju portālam pamatots ar Krievijas Ģenerālprokuratūras lēmumu.

Līdzīgi kā citos gadījumos, kad Krievijā tika ierobežota pieeja vietējiem vai ārvalstu interneta medijiem, pamatojumā ir norādīts, ka vietnē ir esot saturs, kas apdraud sabiedrisko kārtību.

Vietne "GlobalCheck" liecina, ka jau šobrīd krievu valodā rakstošā "Delfi" sadaļa nav pieeja Krievijas iedzīvotājiem.

"Mēs nezinām konkrētu iemeslu, kādēļ "Roskomnadzor" ir bloķējis pieeju "Rus.Delfi.lv". Nekādus brīdinājumus redakcija nav saņēmusi. Taču mēs bijām gatavi tam un uzskatījām, ka tas ir neizbēgami," komentējis portāla galvenais redaktors Anatolijs Golubovs.

Jau vēstīts, ka martā beigās Krievija slēdza pieeju Lietuvā strādājošajiem "Delfi" grupas portāliem.

Pagaidām, kā liecina "GlobalCheck" latviešu valodā rakstošā "Delfi" versija Krievijas teritorijā ir pieejama.

Savukārt piektdien pēc Ģenerālprokuratūras lēmuma bloķēta piekļuve Latvijā bāzētā neatkarīgā izdevuma "Spektr" vietnei, ziņo izdevuma redakcija. Izdevuma vietne iekļauta Krievijas interneta vietņu un lapu piekļuves ierobežojumu pārbaudes datubāzē. Kā norāda reakcija, "neskatoties uz bloķēšanu, "Spektr" turpinās ziņot par Krievijas spēku iebrukumu Ukrainā un sauks lietas savos vārdos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!