Foto: Saeimas administrācija

Krievijas draudi pielietot kodolieročus gadījumā, ja NATO turpinās aktivitātes Baltijas valstīs, jāuztver nopietni, bet bez panikas, LNT raidījumā "900 sekundes" teica Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Viņš atgādināja, ka Aukstā kara periodā šāda retorika tika pielietota itin bieži, tādēļ tas jāvērtē kā iebiedēšanas paņēmiens, lai atturētu NATO no tālākas Baltijas valstu drošības stiprināšanas.

"Mēs esam ļoti nopietnā informatīvajā karā," uzsver ministrs. Šādu draudu mērķis ir iebiedēt tās NATO valstis, kas jau izrāda šaubīgāku pozīciju attiecībā pret Krieviju.

Kā vēstīts, iepriekš britu laikraksts "The Times" ziņoja par kādu slepenu Maskavas un Vašingtonas izlūkdienestu vadītāju tikšanos, kas martā notikusi Vācijā. Tajā Krievija norādījusi, ka gatava pielietot kodolieročus, lai aizsargātu Krimas aneksiju, un brīdinājusi, ka "tādi paši apstākļi", kas pamudinājuši Maskavu sākt militāras darbības Ukrainā, pastāv arī trīs Baltijas valstīs.

Maskava piedraudējusi ar "dažāda spektra atbildēm, no kodolieročiem līdz nemilitārām", ja NATO izvietos vairāk spēkus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!