Krievijas parlamenta Federācijas padome trešdien ratificēja Latvijas un Krievijas robežlīgumu, portālu "Delfi" informēja Latvijas Ārlietu ministrijas Sabiedrisko attiecību departamentā.
Ārlietu ministrija sagaida, ka Krievijas prezidents ratifikācijas likumu parakstīs visdrīzākajā laikā, kas ļaus Latvijai un Krievijai vienoties par ratifikācijas rakstu apmaiņas laiku un vietu.

Latvijas-Krievijas robežlīgums parakstīts 27.martā un Saeima līgumu ratificēja 17.maijā. Krievijas parlamenta Valsts dome Latvijas-Krievijas robežlīgumu ratificēja 5.septembrī.

Līgums paredz apstiprināt Latvijas un Krievijas valsts robežu, ievērojot Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pieņemto robežu nemainības principu.

Likumprojekta anotācijā norādīts, ka tas atbilst Latvijas saistībām Eiropas drošības un sadarbības organizācijā (EDSO) un EDSO 1975.gada dalībvalstu pārstāvju Helsinku tikšanās nobeiguma dokumentam, kuram Latvija pievienojusies ar 1990.gada 4.maija deklarāciju "Par Latvijas Republikas pievienošanos starptautisko tiesību dokumentiem cilvēktiesību jautājumos".

Jau vēstīts, ka Satversmes tiesā (ST) ierosinātas divas lietas par robežlīguma atbilstību Satversmei, kā arī līgumā iekļautās atsauces uz EDSO robežu nemainīguma principu atbilstību valsts pamatlikumam. ST abas lietas apvienojusi vienā un to plāno izskatīt šoruden.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!