Foto: EPA/LETA
Krievijas patriarha vizīti Latvijā varētu sākt plānot nākamgad, atzina Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis.

Diplomāts, kurš šonedēļ piedalījās Latvijas un Krievijas ārlietu ministriju politiskajās konsultācijās, sacīja, patriarha vizīte ir iezīmēta, taču tā diezin vai notiks šā gada laikā. "Vizīti varētu sākt plānot no 2012.gada," teica Teikmanis.

Tāpat Teikmanis saņēmis apliecinājumu Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva gatavībai vizītē apmeklēt Latviju, taču par konkrētu vizītes laiku neesot runāts. Uz jautājumu, vai vizīte ir šā gada plāns, Teikmanis atbildēja: "Drīzāk, ka nē. Lai sagatavotu valsts prezidenta vizīti, vajag laiku. Arī [Latvijas prezidenta Valda] Zatlera vizīte tika gatavota vairākus gadus."

Tomēr viņš uzsvēra, ka ir saņemts apstiprinājums Medvedeva gatavībai apmeklēt Latviju.

Par Krievijas premjerministra Vladimira Putina iespējamu viesošanos Latvijā neesot runāts.

Plānā nav arī Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova vizīte, taču abu valstu ārlietu ministri varētu tikties kādā starptautiskā forumā, sacīja Teikmanis, gan nekonkretizējot pasākumu.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers no 19. līdz 22.decembrim uzturējās oficiālajā vizītē Krievijā, kas tika gatavota aptuveni trīs gadus. Vizītes laikā Zatlers nodeva ielūgumu Medvedevam apmeklēt vizītē Rīgu.

Savukārt Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs iepriekš paziņoja, ka 2011.gadā Latviju var apmeklēt Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, premjerministrs Vladimirs Putins vai patriarhs Kirils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!