Latvija Krievijas nosodījumu 17.jūnijam kā piemiņas dienai novērtējusi kā faktu sagrozīšanu un alternatīvas realitātes veidošanu.
Krievijas Ārlietu ministrija 17.jūnija pasludināšanu par piemiņas dienu nosaukusi par "kārtējo pret Krieviju vērsto provokāciju" Latvijas Saeimas lēmumprojektu, kas paredz noteikt 17.jūniju par Latvijas okupācijas piemiņas dienu.

"Mēs nevaram atkāpties no vispāratzītajiem vēstures faktiem kā Latvijas inkorporācija PSRS 1940.gadā, ko atzina vairums pasaules valstu," pauda Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Līga Bergmane.

Viņa norādīja, ka 17.jūniju kā piemiņas dienas atzīšanu nevajadzētu interpretēt kā provokāciju pret šodienas demokrātisko Krieviju, bet atzīt realitāti.

"Tikai godīgi izturoties pret savu pagātni var veidot savu nākotni, tāpēc Latvija ir gatava izvērtēt vēstures tumšākās lappuses - gan holokaustu, gan okupāciju, gan cilvēku mocīšanu Gulagā," sacīja ĀM preses sekretāre.

Izvērtējot pagātni, Latvija vērš skatu nākotnē un domā par šodienas realitāti un moderno demokrātisko Eiropu, kurā kaimiņattiecības ir balstītas uz konstruktīvas sadarbības principiem, viņa pauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!