Pēc pagājušajā nedēļā notikušās kritisko paziņojumu apmaiņas Krievijas vēstniecība pirmdien vienam no Latvijas diplomātiem pārmeta vāju nervu sistēmu.
Lai gan neviens netiek nosaukts vārdā, no Krievijas vēstniecības teiktā var saprast, ka runa ir par Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Māri Riekstiņu.

"Liekas, ka pašreizējā divpusējo attiecību sarežģītajā situācijā dažiem latviešu oficiālajiem pārstāvjiem sāk neturēt nervi," BNS pirmdien sacīja Krievijas vēstniecības padomnieks Vladimirs Ivanovs.

"Tā viena no augsta ranga latviešu ārlietu resora amatpersonām savā 17.marta paziņojumā pieskaitīja pret Latvijas vēstniecību Maskavā vērstus vandalisma aktus pie "izstrādātajiem Krievijas starptautisko attiecību elementiem." Citiem vārdiem sakot, tiek viennozīmīgi norādīts uz to, ka pie šīm darbībām ir vainojama arī oficiālā Krievijas vara. Gribas cerēt, ka runa ir par nejaušu pārteikšanos," atbildot uz BNS jautājumu, piebilda Ivanovs.

BNS jau ziņoja, ka Riekstiņš, komentējot Krievijas izteikto kritiku par leģionāru gājienu, aicināja Krieviju beidzot atzīt Baltijas valstu okupāciju.

Viņš arī paziņoja, ka vandalisma akti pie vēstniecības Maskavā, dažādie Krievijas paziņojumi ir Krievijas izveidotā starpvalstu attiecību gaisotne.

"Vandalisma akti pie Latvijas vēstniecības Maskavā, dažādie Krievijas Federācijas politiķu paziņojumi, sankciju draudi un Krievijas Ārlietu ministrijas šodienas paziņojums - tā ir Krievijas izveidotā starpvalstu attiecību gaisotne," sacīja Riekstiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!