Foto: PantherMedia/Scanpix
Krimuldas novadā pērn piedzimuši par 12 % vairāk bērnu, nekā 2012. gadā. Tādējādi turpinot pozitīvo dzimstības palielināšanos, kas novērota jau pēdējos dažus gadus, informēja Jāmin, ka Krimuldas novadā šī pozitīvā dzimstības tendence tiek novērota arī iepriekšējos gados, informēja Krimuldas novada pārstāve Inese Ozoliņa.

Turklāt, pieņemot šī gada budžetu, novada dome arī lēmusi turpināt atbalstīt jaunās ģimenes, piešķirot tām vienreizējo pabalstu - 284,57 eiro. Tas ir viens no lielākajiem pabalstiem Pierīgas pašvaldībās.

Pērn novadā kopumā deklarēti 64 jaundzimušie, no kuriem 31 ir meitene un 33 - zēni. Saskaņā ar Krimuldas novada domes priekšsēdētāja Guntara Grīnvalda teikto, novērots arī, ka novadā uz pastāvīgu dzīvi atgriežas ģimenes ar maziem bērniem. To viņš skaidro ar Krimuldas atrašanās vietu. Lai arī tā ir tuvu Rīgai, tomēr tajā pašā laikā nav tik urbanizēta.

Krimuldas novadā vienreizējs pabalsts jaundzimušajiem tiek piešķirts, ja vismaz viens no vecākiem sešus mēnešus pirms bērna pasaulē nākšanas ir deklarēts novadā. Bērna bērna pirmajai deklarētajai dzīvesvietai ir jābūt Krimuldas novadam. Kad mazulim aprit gads, viens no vecākiem saņem 14,23 eiro lielu pabalstu.

Šogad martā Krimuldas novadā pabeigs bērnudārza "Krimulda" rekonstrukcija, tādējādi to varēs apmeklēt par 40 bērniem vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!