Bijušais Latvijas Ministru prezidents un savienības "Latvijas Ceļš" biedrs Vilis Krištopans neatgrieztos aktīvajā politikā pat tad, "ja viņam kāds lūgtos" to darīt. "Esmu jau presē teicis, ka negrasos stāties ārā no "Latvijas Ceļa" un stāties kādā citā partijā, jo esmu nolēmis nepiedalīties aktīvajā politikā," sacīja Krištopans.
Viņš arī atgādināja, ka vēl joprojām atbalsta Einaru Repši un viņa jaundibināmo partiju "Jaunais laiks", taču tas nenozīmē, ka vēlas tajā iestāties. "Mums ar Repši ir bijusi saruna, pēc kuras vienojāmies, ka es nestāšos viņa partijā un viņš arī mani tur negaida," teica Krištopans.

Uz jautājumu, vai Krištopans piebiedrotos "Jaunajam laikam", ja Repše izteiktu šādu lūgumu, Krištopans atbildēja: "Kā jau teicu, negrasos atgriezties politikā un nedarītu to pat tad, ja man kāds lūgtos."

Novembrī presē publicētās vairākās intervijās Krištopans izteica kritiskas piezīmes par savas partijas darbību, intervijā "Jaunajai Avīzei" sakot "Priekš manis "Latvijas Ceļš" ir vēsture, un domāju, ka arī vēlētājiem tā ir vēsture." Krištopans presē pauda atbalstu Repšes jaundibināmajai partijai un tās vadītājam personīgi.

Krištopans Latvijas premjera amatā bija no 1998.gada novembra līdz 1999.gada jūlijam. Viņš bija piektais neatkarīgās Latvijas premjers. Šogad pēc paša vēlēšanās Krištopans tika atbrīvots no partijas valdes locekļa amata, taču viņš ir palicis partijas biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!