Bijušais premjers, viens no "Latvijas Ceļa" (LC) pēdējās Saeimas vēlēšanu lokomotīvēm Vilis Krištopans gatavojas gan idejiski, gan finansiāli atbalstīt kā politiķi Latvijas bankas prezidentu Einaru Repši. Viņš arīdzan apsver iespēju ne vien aiziet no LC valdes, bet arī no partijas, jo ir vīlies tās darbībā un vadītājos.
Krištopans otrdien sarunā ar BNS sacīja, ka kopš 1999.gada, kad viņš aizgāja no premjera amata, ne tagadējais premjers un LC priekšsēdētājs Andris Bērziņš, ne kādreizējais partijas vadītājs Andrejs Panteļējevs un Saeimas frakcijas vadītāja Kristiāna Lībane nav konsultējušies ar viņu un ņēmuši vērā viņa domas.

"Droši vien, ka es aiziešu no partijas, jo esmu pilnībā vīlies pašreizējā partijas darbībā. "Latvijas Ceļš" ir kā futbola komanda, kur visi 11 laukuma spēlētāji stāv vārtos, bet nav spēlētāju, kas nozīmē, ka šī komanda ir lemta zaudējumam," teica ekspremjers, kurš pēc aiziešanas no aktīvās politikas pievērsies biznesam.

Krištopans arī uzsvēra, ka viņš Repšem kā cilvēkam un politiķim uzticas daudz vairāk nekā saviem biedriem no LC. "Es Repši ļoti augstu vērtēju gan kā cilvēku, gan kā profesionāli. Es viņam palīdzēšu gan ar padomu, ja man prasīs, gan mani uzņēmumi noteikti ziedos kādas naudas summas. Bet to mēs darīsim tad, kad redzēsim, kādi cilvēki būs Repšes partijā," teica Krištopans.

Krištopans gan atzīmēja, ka tas, ka viņš varētu iet prom no LC un ziedot Repšem, nenozīmē, ka viņš grasītos izstāties no partijas.

LC ilggadējais politiķis, arī satiksmes ministrs Krištopans premjera amatu pameta 1999.gada jūlijā, pēc tam, kad viņa toreizējā koalīcijas partija "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un opozīcijā esošā Tautas partija parakstīja sadarbības līgumu, kurš paredzēja abu partiju kopīgu rīcību svarīgāko jautājumu risināšanā. Pēc tam viņa pārstāvētā partija nolēma veidot valdību ar Tautas partiju, Krištopanam tas ne visai patika, un viņš nekautrējās ekspremjeru Andri Šķēli nosaukt par mežoni, bet savus partijas biedrus - par politiskiem parazītiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!