Foto: LETA
Partija "Pilsoniskā savienība" (PS) gatavojas tuvākajā laikā sasaukt ārkārtas kongresu, lai apstiprinātu izmaiņas valdes sastāvā. Mērķis apvienoties ar partijām "Jaunais laiks" (JL) un "Sabiedrība citai politikai" (SCP) un veidot partiju "Vienotība" joprojām ir spēkā, apgalvoja PS valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis.

Jau ziņots, Uzņēmumu reģistrs atteicies reģistrēt izmaiņas PS valdes sastāvā, jo secinājis, ka partijas 6.aprīļa atkārtoti sasauktās kopsapulces protokola izrakstā nav ietverta informācija par institūciju (personu), kura sasauc biedru sapulci, kā arī laiku, kad biedriem paziņots par biedru sapulces sasaukšanu, un paziņošanas veidu.

Partijas kopsapulcē aprīlī sākotnēji nebija ieradies nepieciešamais delegātu skaits, tāpēc ātri tika sasaukta jauna kopsapulce.

Lai novērstu situāciju, ka partija vispār paliek bez vadības, PS gatavojas tuvākajā laikā sasaukt ārkārtas kongresu, taču Kristovskis šodien vēl nevarēja nosaukt konkrētu datumu, kad tas varētu tikt izsludināts, jo pašlaik vēl notiekot konsultācijas ar speciālistiem. Minimālais laiks kongresa sasaukšanai saskaņā ar likumā noteikto kārtību un PS statūtiem ir 14 dienas.

Kristovskis noliedza neoficiāli izskanējušo informāciju par to, ka partijas iekšienē viedokļi atšķiras un daļa biedru nevēlas PS redzēt "Vienotībā". "Mēs esam pauduši viedokli savā kopsapulcē un tas joprojām ir spēkā," lakoniski sacīja Kristovskis.

Aizdomas par viedokļu nesaskaņām partijā un PS nevēlēšanos veidot "Vienotību" raisījis jaunā "Vienotības" biroja atklāšanas pasākums 16.maijā. Jau ziņots, ka uz to bija ieradušies tikai apvienību veidojošo partiju JL un SCP pārstāvji, bet trešās partijas - PS - biedri uz pasākumu neieradās, jo biroja izveidošana ar PS neesot bijusi saskaņota.

Kristovskis pēc tam aģentūrai LETA atzina, ka esot grūti pateikt, kā šis starpgadījums ietekmēs vienotas partijas veidošanas procesu un tālākās attiecības. "Lēmumu pieņemšanā jārespektē partneru viedoklis," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!