Foto: LETA
Apvienības "Vienotība" dalībpartijai "Pilsoniskā savienība" (PS) ir finanšu grūtības, tāpēc tā vēl joprojām nav atmaksājusi priekšvēlēšanu laika ziedojumu ASV dzīvojošajam ārstam Aivaram Slucim, kurš pēc skandalozajiem izteikumiem par nevēlēšanos Latvijā ārstēt krievus rudenī no partijas izslēgts.

"Vienotības" un PS līderis Ģirts Valdus Kristovskis ceturtdien LTV raidījumā "100.pants" atzina, ka ziedojumi vēl nav atmaksāti, jo "partijas kase ir tukša".

Viņš skaidroja, ka partija vēl aizvien "rēķina un kārto savu grāmatvedību", tomēr par ziedojumu atmaksu nav aizmirsts un partija to darīšot, solīja Kristovskis.

Jau vēstīts, ka pērn novembrī pēc skandāla PS solīja atmaksāt Sluča 2010. un 2009.gadā partijai ziedotos līdzekļus - kopā 11 670 latu apmērā.

Latviešu izcelsmes ASV mediķis Slucis kļuva publiski pazīstams, pateicoties sarakstei ar pašreizējo ārlietu ministru, PS un apvienības "Vienotība" līderi Ģirtu Valdi Kristovski. PS iekšējā e-pasta sarakstē Slucis atzina, ka nespētu vienlīdzīgi ārstēt latviešus un krievus. Tā kā Kristovskis nebija skaidri paudis nosodījumu šādam diskriminējošam viedoklim, opozīcijā esošā apvienība "Par labu Latviju" (PLL) jau nākamajā dienā pēc jaunās Valda Dombrovska (V) valdības apstiprināšanas pieprasīja ministra demisiju. To atbalstīja arī otrs opozicionārs apvienība "Saskaņas centrs", tomēr "Vienotības" koalīcijas partneris Zaļo un Zemnieku savienība, kā arī opozīcijā atstātā "Visu Latvijai!"-TB/LNNK balsoja pret ministra atkāpšanos un Kristovskis palika amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!