Valstī nav ārkārtas situācija un drošības dienesti tikai pievērš pastiprinātu uzmanību savām funkcijām, secināts Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas šodien sasauktajā Krīzes vadības padomē, kurā apspriesti Londonā notikušie terora akti.
Kā informēja prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga, padomē tikās Valsts prezidente, Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs Guntars Bērziņš (TP), Ārlietu, Aizsardzības un Iekšlietu ministriju valsts sekretāri un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Aivars Straume.

Amatpersonas apmainījās ar aktuālo informāciju par situāciju Lielbritānijā un Latvijā.

“Šodien pasaule kļūst mazāka un cilvēki atrodas viens otram tuvāk, ņemot vērā modernās tehnoloģijas un ātros pārvietošanās līdzekļus,” secināja padomes locekļi.

Drošības situācija valstī vērtējama kā stabila un visi dienesti pievērš pastiprinātu uzmanību savām funkcijām. Visvairāk uzmanības tiek veltīts robežai, kā arī ārlietu resoram, kas sazinās ar Latvijas vēstniecību Lielbritānijā.

Ceturtdienas rītā Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā nogranda sprādzienu sērija pilsētas metro un autobusos, kurā nogalināti vairāki desmiti civlēku, bet ievainoti vairāki simti.

Saistībā ar šodien Londonā notikušajiem sprādzieniem drošības iestādes rekomendējušas pastiprināt ārvalstu vēstniecību Latvijā apsardzi. Vienlaikus amatpersonas uzsver, ka Latvija nav to valstu vidū, kuru varētu skart teroristiskie uzbrukumi vai kā citādi interesētu teroristiskās organizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!