Viens no "Jaunā laika" (JL) dibinātājiem, uzņēmējs un par ietekmīgu spēlētāju partijā uzskatītais Grigorijs Krupņikovs pēc nepilniem diviem gadiem nolēmis pamest JL ģenerālsekretāra amatu, pamatojot to ar nespēju biznesa interešu dēļ veltīt tam pietiekami daudz laika.
Kā ziņo laikraksts "Diena", vairāki JL valdes pārstāvji, kuras rokās ir ģenerālsekretāra izvēle, par iespējamo maiņu sauc bijušo LTV vadītāju, JL attīstības direktoru Uldi Gravu, kurš savas izredzes vēl apspriest nevēlas un pieļauj, ka varētu būt arī citi pretendenti.

Krupņikovs sacījis, ka par nodomu pamest amatu izteicies jau rudenī. Partijas organizatoriskie darbi, tādi kā sēžu gatavošana, saiknes ar rajonu nodaļām nodrošināšana u.tml., aizņemot 20 - 30 stundas nedēļā, un, ja vidējā darba nedēļa ir 40 stundu, biznesam atliekot maz laika.

Krupņikova vārds ir saistīts gan ar ievērojamu zemes platību pirkšanu, gan dzērveņu audzēšanu, gultņu ražošanu un kūdras biznesu, taču viņš skaidro, ka patlaban personiski vadot jaunu lielu biznesa projektu, par ko vairāk būšot gatavs runāt pēc pāris nedēļām.

Patlaban viņš varot teikt, ka runa ir par miljonus vērtām investīcijām ražošanā, visticamāk, rūpnīcas būvē. JL viņš nepametīšot un palikšot valdē, taču nevēloties nodarboties ar ikdienas darbiem. Viņš esot izvēlējies aiziet tagad, jo vasarā politikā klusāks periods. No partijas neesot jutis spiedienu pamest amatu, lai gan vairāki biedri iepriekš nav slēpuši neapmierinātību, ka viņš JL lietām velta par maz laika. JL līderis Einars Repše par aiziešanu esot informēts un "uztvēris to ar sapratni".

Tik zinoši gan nebija visi JL valdes locekļi, piemēram, deputāts Ainars Latkovskis par Krupņikova atlūgumu nebija informēts, lai gan atzina, ka par nomaiņu bijusi runa agrāk, jo ģenerālsekretārs ir "pilnas slodzes darbs, ko Grigorijs nevarēja, un zināmā mērā partija cieta, jo birojs nevar pašplūsmā strādāt". Arī valdes loceklis Jānis Reirs, kurš iepriekšējās reizēs minēts kā iespējamais kandidāts uz šo amatu, bet kuram šobrīd tas neinteresējot, atzina, ka sīkumus nezina, taču maiņa esot nepieciešama, lai gatavotos pašvaldību vēlēšanām, kam Krupņikovs nevar veltīt tik daudz laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!