Ģenerālprokuratūra, izvērtējot pašvaldību lietu ministra Māra Kučinska iesniegumu par Rīgas mēra Gundara Bojāra rīcību, nodevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) tālākai izvērtēšanai ministra sūdzības par algu noteikšanu domes darbiniekiem un par līgumu slēgšanu ar atkritumu apsaimniekotājiem.
Savukārt prēmiju saņēmušo domes darbinieku vārdu nepubliskošanu turpinās vērtēt Personu un valsts tiesību aizsardzības departaments, portālam “Delfi” pavēstīja prokuratūras preses dienestā.

KNAB jau iepriekš uzsācis pārbaudi par līgumu slēgšanu ar trim atkritumu apsaimniekošanas firmām bez konkursa rīkošanas un domes Vides komitejas atbalsta. Arī mēra rīkojums par algu noteikšanu domes darbiniekiem, par ko sūdzējies ministrs, ir KNAB kompetencē, tādēļ šīs epizodes nodotas birojam.

Jau ziņots, ka Kučinskis lūdzis prokuratūrai pārbaudīt, vai Bojāra rīcībā nav noziedzīgo nodarījumu pazīmes. Ministru neapmierina tas, ka mērs atteicās publiskot prēmiju saņēmušo darbinieku vārdus, kā arī parakstījis rīkojumu par darbinieku algām, kas pēc ministra paustā, ir domes kompetencē.

Mērs iepriekš skaidrojis, ka domē ir aptuveni 18 000 darbinieku un dome fiziski nevar lemt par katra darbinieka atalgojumu, tādēļ šādu rīkojumu paraksta mērs un šāda prakse domē bijusi jau desmit gadus.

Kučinskis arī neapmierināts ar sasteigto, bez konkursa un izskatīšanas domes Vides komitejā līgumu noslēgšanu ar trim atkritumu apsaimniekošanas firmām – „Eko Kurzeme”, „Eko Rīga”, „Exto D”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!