Foto: Shutterstock
Valdība Māra Kučinska (ZZS) vadībā plāno izstrādāt ilgtspējīgu veselības aprūpes finansēšanas sistēmu, paredz topošās valdības deklarācijas projekts, kas nonācis ziņu aģentūras BNS rīcībā.

Projekts paredz izstrādāt obligātās veselības apdrošināšanas sistēmas modeli, nosakot veselības obligāto iemaksu bāzes avotu un likmes apmēru.

Tas paredz pārskatīt veselības aprūpes pakalpojuma un to sniedzēju plānošanu un izvietojumu, kā arī sakārtot veselības nozares darbinieku atlīdzības un profesionālās pilnveides sistēmu.

Deklarācijas projekts, kas nonācis BNS rīcībā, paredz, ka tiek pabeigta veselības nozares elektronisko informācijas sistēmu ieviešana.

Deklarācijā plānots arī īpaši norādīt, ka veselībai kaitīgo produktu un ieradumu izplatība tiek ierobežota.

Deklarācijai par Māra Kučinska vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību plānotas piecas sadaļas, liecina projekts, kas ir BNS rīcībā, - tautsaimniecības stiprināšana; reformas izglītībā un zinātnē; reformas veselības aprūpē; valsts drošība un nacionālā identitāte; demogrāfiskās situācijas uzlabošana, ģimenes dzīves kvalitāte un sociālais nodrošinājums.

Ievadā uzsvērts, ka valdības darbu īstenošanā nozīmīga loma ir dialogam ar sabiedrību. "Reformas nes pārmaiņas un jaunu realitāti, tādēļ sabiedrība jāiesaista to īstenošanā un jāizglīto par ieguvumiem. Šim mērķim ir jāstiprina valdības spēja uzrunāt sabiedrību," sacīts projektā.

Jau ziņots, ka balsojums par jauno valdību, ko veidos ZZS, "Vienotība" un NA, ir plānots 11.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!