Foto: LETA

Premjera amata kandidātam valdības veidošanas procesā ir jāspēj rast kompromisus saistībā ar partiju vēlmēm par atbildības jomām, uzskata "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

Politiķe minēja, ka koalīcijas partneru vēlmes var būt daudz lielākas, nekā premjera amata kandidāts spēj izpildīt. Tomēr atbildība ir premjeram, kurš veido koalīciju.

Premjera amata kandidātam jāmeklē kompromisi, ja ir vēlme izveidot rīcībspējīgu koalīciju, kas strādās vairākus gadus.

Valdības vadītāja amata kandidāts ir tas, kurš aicina ministrus, tomēr "Vienotība" pirmdien nesaklausīja skaidru piedāvājumu no Māra Kučinska (ZZS), sacīja Āboltiņa, piebilstot, ka partija aicina viņu nākt klajā ar šādu piedāvājumu iespējami ātri.

Kā ziņots, partija "Vienotība" sarunā ar nominēto Ministru prezidenta amata kandidātu Māri Kučinski (ZZS) paudusi vēlmi pārraudzīt sešas ministrijas, bet premjera amata pretendents nekādus solījumus neesot devis. "Vienotība" Kučinskim paudusi vēlmi vadīt Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Satiksmes ministriju, Tieslietu ministriju un Ekonomikas ministriju.

Savukārt nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ministriem jāturpina strādāt arī nākamajā valdībā, pirmdien nolēmusi apvienības valde. VL-TB/LNNK pārraudzībā pašlaik ir arī "Vienotības" minētā Tieslietu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!