Foto: LETA

Latvijas valstspiederīgo statuss Lielbritānijā būs atkarīgs no turpmākām sarunām ar Eiropas Savienību (ES), komentējot Lielbritānijā notikušā referenduma par palikšanu vai izstāšanos ES, norāda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Vienlaikus gan premjers izsaka nožēlu par referenduma rezultātiem, kur vairums nobalsojuši par izstāšanos no ES.

Ņemot vērā referenduma rezultātus, Latvija darīšot visu iespējamo, lai aizstāvētu savus valstspiederīgos un savu uzņēmumu intereses Lielbritānijā, sola premjers. Savukārt Latvijas valstspiederīgo statuss turpmāk būs atkarīgs no tā attiecību modeļa, par kādu sarunās vienosies ES un Lielbritānija.

Kučinskis prognozē, ka Referenduma rezultāti varētu radīt izmaiņas tiem iedzīvotājiem, kuri savulaik devušies labāk apmaksāta darba meklējumos uz šo valsti. Tiem iedzīvotājiem, kuri čakli strādā, kuri ir nepieciešami saviem darba devējiem, domājams, nekas nemainīsies arī turpmāk. Situācija var izmainīties tiem, kuri ir devušies uz Lielbritāniju, lai tur saņemtu pabalstus, nevis strādātu.

Patlaban gan neesot arī iespējams veikt precīzus aprēķinus par ekonomiskajiem zaudējumiem saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no ES un turpmāko.

Jau ziņots, ka, pēc provizoriskajiem rezultātiem, ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā 52% dalībnieku nobalsojuši par valsts izstāšanos no ES, bet 48% - par palikšanu blokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!