Foto: LETA

Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS), veidojot savu biroju, bijis svarīgi aicināt tādus cilvēkus, lai tas būtu darbspējīgs.

"Man bija svarīgi izveidot darbspējīgu biroju, kas sastāvētu no savas jomas profesionāļiem, lai no pirmās dienas varētu veiksmīgi strādāt," medijiem savu izvēli otrdien pamatoja premjers.

Viņaprāt, ir veiksmīgi noklāta juridiskā dokumentu aprites puse, ekonomikas jautājumos ir spēcīgs padomnieks, kā arī ir divi spēcīgi ārlietu speciālisti.

Jau ziņots, ka Kučinska birojā strādās četri štata un divi ārštata padomnieki. Padomnieks ekonomikas jautājumos būs līdzšinējais Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas vecākais konsultants Artis Grinbergs, bet bijusī Valsts kancelejas direktora vietniece Eva Upīte būs padomniece juridiskajos jautājumos.

Bijusī Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce-Līcīte būs vēstniece-padomniece Eiropas Savienības jautājumos. Darbu Kučinska birojā turpinās padomniece ārpolitikas jautājumos Dace Treija-Masī.

Ārštata padomnieks ekonomikas jautājumos premjeram būs Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta direktora vietnieks Jānis Salmiņš. Savukārt sociologs Aigars Freimanis būs ārštata padomnieks sociāli politisko procesu jautājumos.

Premjerministra biroju vadīs līdzšinējais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Māris Krastiņš. Savukārt preses sekretāra pienākumus pildīs bijušais ziņu aģentūras BNS nacionālo ziņu galvenais redaktors Andrejs Vaivars.

Parlamentārā sekretāra amatā ir iecelts Zaļo un zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!