Valsts ieņēmumu dienestu (VID) un policiju pēdējā laikā satricinājuši lieli korupcijas skandāli. Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) neizslēdz, ka iespējamie negodprātīgie darbinieki VID un policijā tiek "piesegti no augšas".

Uz jautājumu, vai ir iespējams, ka šos negodprātīgos VID un policijas darbiniekus kāds piesedz, Kučinskis otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atbildēja, sakot, ka viņš neizslēgtu šādu iespēju.

Premjers atzina, ka diezgan daudz nācies sastapties, ar to, ka ir "vesels cilvēku slānis, kas šos piesedzējus izmanto – viņi tur staigā Lemberga vārdā, viņi tur staigā pat premjera vārdā kādreiz un stāsta par kādiem tur rīkojumiem".

"Nenoliegšu, ka tāds tīkls ir izveidojies ar izziņām, ko izsniedz, ja kāds to prasa. Ar iestādēm, kuras faktiski nav, bet kuras teorētiski tā kā darbojas. Šeit šī spēle ir aizspēlējusies līdz tādiem apjomiem, kur vienkārši mūsu pienākums ir darīt tam galu," LTV sacīja Kučinskis.

Šai situācijai pie vainas varētu būt kontroles trūkums, kā arī, iespējams, "mēs esam pārāk maza tauta, kur viens otru pazīst un viens otru pažēlos".

Kučinskis sacīja, ka nav zaudējis ticību, tam, ka "mums pārsvarā ir godprātīgi cilvēki".

"Delfi" jau ziņoja, ka Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes darbinieki aizturējuši kādu VID darbinieci Cēsīs. Viņa tiek vainota krāpnieciskas shēmas organizēšanā.

Tāpat vēstīts, ka finanšu ministrei iesniegtajā iespējami negodprātīgo VID darbinieku sarakstā ir iekļauti 29 VID darbinieki.

Savukārt policija informējusi, ka Valsts policijas (VP) Galvenās Kārtības policijas priekšnieka vietnieks un vēl trīs personas aizturētas saistībā ar iespējamo kukuļošanu. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis situāciju ar pieķertajiem kārtības policistiem vērtēja kā ārkārtēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!