Foto: F64
Māris Kučinskis apsver iespēju piedalīties arī Saeimas ārkārtas vēlēšanās, apliecināja Kučinskis, kurš strādājis 8., 9. un 10.Saeimā un savulaik vadījis Tautas partijas (TP) frakciju parlamentā, kā arī bijis reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs. Kučinskis arī izvairīgi runāja par to, kuras partijas sarakstā viņš varētu startēt.

"Varētu to darīt [kandidēt ārkārtas vēlēšanās], apsveru iespēju," sacīja Kučinskis.

Startēšanu gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās Kučinskis apsvērs, jo vēlētos turpināt iesāktos darbus.

"Ja politikā aktīvi ir būts desmit gadu, ņemot vērā, ka ir daļa iesāktu darbu, arī attīstības plānošana, žēl būtu neturpināt, ja var kaut ko izdarīt, bet lēmums vēl nav pieņemts ," teica Kučinskis.

Vidzemes partijai, kuru veido bijušais TP biedrs Vents Armands Krauklis, Kučinskis nepievienošoties. Viņš pašlaik nekomentēja arī iespējamību iestāties LPP/LC, kas ir TP sadarbības partneris Saeimā un ar kuru startēts vienā apvienībā 10.Saeimas vēlēšanās pērn oktobrī.

Jau vēstīts, ka nesenajā TP kongresā nolemts partiju likvidēt. Par TP likvidāciju nobalsoja 248 delegāti, pret bija 26. Kongresā piedalījās 308 dalībnieki.

Ziņots arī, ka tiesvedībā joprojām atrodas lieta par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzlikto sodu TP par 9.Saeimas priekšvēlēšanu tēriņu limitu pārsniegšanu, kas partijai var draudēt ar 1,03 miljonu latu atmaksu valsts budžetā. KNAB priekšnieka vietnieks Alvis Vilks aģentūrai BNS atzina, ka partijas likvidēšanu var uzskatīt par mēģinājumu izvairīties no soda samaksas.

Augstākās tiesas Senāts TP sūdzību jau kasācijas kārtībā par naudas atmaksu valsts budžetā izskatīs 24.augustā.

Šajā nedēļas nogalē notiek referendums par 10.Saeimas atlaišanu, ko 28.maijā, būdams prezidenta amatā, rosināja Valdis Zatlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!