Foto: LETA
Tautas partijas (TP) veterāns un deputāts Māris Kučinskis, kurš 10.Saeimā ievēlēts no TP un LPP/LC apvienības "Par labu Latviju" (PLL) saraksta, nolēmis pagaidām atpūsties no aktīvās politikas un šoruden gaidāmajās 11.parlamenta vēlēšanās nekandidēt. To Kučinskis atzina sarunā ar portālu "Delfi".

Kā zināms, TP nolemts likvidēt, un otra PLL partija - LPP/LC -vēlēšanās startēs atsevišķi. Kučinskis norādīja, ka viņš neredz sevi nedz LPP/LC, ne kādreizējā "tautpartijieša" Venta Armanda Kraukļa veidotajā Vidzemes partijā, nedz arī kādā citā politiskajā spēkā. "Lagzdiņš mani jau ir ieskaitījis "Vienotībā"," nosmēja Kušinskis par sava bijušā kolēģa Jāņa Lagzdiņa intervijā "Rietumu radio" teikto, ka viņš un Oskars Spurdziņš varētu stiprināt "Vienotību".

"Manuprāt, nebūtu pareizi tagad iesaistīties kādā citā politiskajā spēkā. No [aktīvās] politikas šķiršos, bet ne uz visiem laikiem," noteica Kučinskis. Viņš piebilda, ka nav no tiem cilvēkiem, kurš var viegli nomainīt vienu politisko spēku pret citu. "Saviem ideāliem par nacionāli labēju konservatīvu politiku arī palikšu uzticīgs," noteica deputāts.

Viņš sacīja, ka pagaidām nezina, ko darīs pēc tam, kad tauta referendumā, visticamāk, būs paudusi atbalstu 10.Saeimas atlaišanai. Taču noteikti paliks Rīgā, jo te ir ģimene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!