Šomēnes parakstīts līgums par projektēšanas darbu sākšanu tēlnieces Līvijas Rezevskas veidotās strūklakas "Meitene ar ūdens krūzi" un tai piegulošās teritorijas atjaunošanai 1905.gada parkā, Kuldīgā, informēja Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Līgums par strūklakas atjaunošanas projektēšanu noslēgts ar SIA "Zala Landscape Architecture" par 7590 eiro bez PVN. Uzņēmums apņēmies trīs mēnešu laikā sagatavot būvniecības ieceres dokumentāciju.

Duļbinska stāstīja, ka "Art Deco" stilistikai tuvā izteiksmē darinātā bronzas skulptūra - romantiska sēdoša meitene ar krūzi rokās uz postamenta pie taisnstūra formas baseina 1905.gada parkā atrodas kopš 20.gadsimta piecdesmitajiem gadiem. Tas savulaik bija pirmais no Rezevskas tēlniecības darbiem, kas atrada vietu Kuldīgas parkos un apstādījumos. Kuldīgas novada muzeja krājumā glabājas fotoattēls, kurā fiksēts skulptūras uzstādīšanas brīdis. Kuldīdznieku iemīļotā skulptūra ieguvusi sirsnīgu iesauku - Anniņa.

Foto: J. Vīze (Kuldīgas novada muzeja krājums)

Šogad ieplānots atjaunot strūklakas baseinu un podestu, veikt skulptūras tīrīšanas darbus, kā arī mainīt strūklakas vadības mehānismu, jo iepriekšējais vairs nedarbojās, piebilda pašvaldības pārstāve.

Tāpat ierīkos papildu apgaismojumu skulptūras un baseina izgaismošanai, kā arī sakārtos teritoriju ap strūklaku un aprīkos to ar jauniem soliņiem, atkritumu urnām un krāšņiem apstādījumiem, tomēr saglabājot 1905.gada parka kopējo koncepciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!