Kultūras darbinieki aicina nākamās valdības veidotājus ļaut pašreizējai kultūras ministrei Helēnai Demakovai (TP) turpināt vadīt kultūras nozari, jo pretējā gadījumā līdzšinējā kultūrpolitikas virzība un iesāktie projekti tiktu pakļauti nopietnam riskam.
Vairāku aktieru, režisoru, mūziķu, mākslinieku un citu kultūras darbinieku parakstītajā aicinājumā norādīts, ka "iepriekšējās valdības darbību var vērtēt dažādi, tomēr paveiktais kultūras jomā pelna atzinību".

"Tiek reāli īstenota tāda politika, kas kultūrā saredz nevis "patērējošu" nozari, bet gan radošu, vitālu un lielu spēku, kuram ir milzīga loma modernās Latvijas veidošanā. Valsts finansējums kultūras mantojumam, kultūras jaunradei un procesam, kultūras darbinieku atalgojumam un infrastruktūras projektiem pēdējos gados ir palielinājies vairākkārt. Kultūras joma valsts budžetā vairs netiek finansēta pēc "pārpalikuma" principa. Valsts pozitīvais piemērs ir iedvesmojis pašvaldības pievērst lielāku vērību kultūras lietām," teikts paziņojumā.

Kultūras darbinieki norāda, ka "ir svarīgi, lai jaunā valdība tikpat aktīvi turpinātu līdzšinējās kultūrpolitikas īstenošanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!