Kultūras ministre Žanete Jaunzeme – Grende uzskata, ka Krievijas producentu un popmūzikas zvaigžņu Jūrmalā rīkotais jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" "iziet ārpus robežām" un "svešās mājās uzvedās tā, ka iemītniekiem nav pieņemami", intervijā Latvijas Radio sacīja ministre.

Viņa plāno tikties ar konkursa rīkotāju, Krievijas komponistu un producentu Igoru Krutoju, lai pārrunātu šo jautājumu. Ministre atzina, ka konkurss piesaista tūristus un nodrošina iespēju uzņēmumiem pelnīt, taču - "vai mums to vajag, ja netiek ievērotas Latvijas vērtības".

Viņa pieļāva, ka konkursā varētu iekļaut eiropeiskās vērtības, tad šis pasākums "būtu veiksmīgāks". Savukārt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" viņa pieļāva, ka festivāls varētu būt veiksmīgāks, tai skaitā arī finansiāli izdevīgāks, ja to atbalstītu vairāk Latvijas iedzīvotāju. Viņa pieļāva, ka "Jaunā Viļņa" rīkotājiem varētu piedāvāt aicināt Latvijas režisorus, kas palīdzētu veidot pasākumu atbilstošāku Latvijas vērtībām.

Intervijā radio ministre norādīja, ka, piemēram, Japānas kinoindustrija Ādažu poligonā uzņem filmu par karu, taču "mēs negribam, lai to karu iznestu ielās". Bet "Jaunais Vilnis" esot "izgājis ārpus Dzintaru koncertzāles robežām, un par to ir jārunā".

"Ļoti draudzīgā atmosfērā vēlos aprunāties par šiem jautājumiem," intervijā LNT sacīja ministre.

Jau ziņots, ka ministre kritizēja "Jaunā viļņa" diskotēku - viņa pauda viedokli, ka Rīgā, 11.novembra krastmalā, ir jānotiek tikai valstiski nozīmīgiem pasākumiem, ar kuriem lepojas un par nozīmīgiem uzskata Latvijas sabiedrība un kuri stiprina nacionālo identitāti.  27.jūlijā 11.novembra krastmalā notiks 11.starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis 2012" nakts diskotēka, kas līdz šim vienmēr bija organizēta Jūrmalā.

Rīgas domes priekšsēdētājsNils Ušakovs (SC) gan uzskata, ka 11.novembra krastmala nav "īpaši sakrāla vieta", pretējā gadījumā tajā nebūtu pieļaujama ne tikai "Jaunā viļņa" diskotēka, bet arī virkne citu pasākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!