Foto: F64
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļiem (NEPLP), iespējams, būtu jādomā par atkāpšanos no amata, ceturtdiena intervijā Latvijas Radio (LR) sacīja Saeimas deputāte Janīna Kursīte – Pakule (V)

Kursīte – Pakule intervijā norādija, ka līdz ar koncepcijas apšaubīšanu, par atrašanos savā amatā būtu jādomā arī NEPLP locekļiem, „Šis ir apsverams jautājums. Viņiem ir jādomā par atkāpšanās. Es domāju, ka Saeimas pozīcijai ir arī jādomā par kādiem radikāliem līdzekļiem”. Kursīte – Pakule gan arī komentēja, ka ar atlaišanu no NEPLP amatiem nevajadzētu steigties.

Tāpat Kursīte – Pakules atklāja, ka partijā jautājumu par koncepcijas atlikšanu izvirzīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un viņas priekšlikumam neviens neesot iebildis.

„Var ieraudzīt, ka kaut kas ar koncepciju ir nogājis aplam”, komentēja Kursīte – Pakule, stāstot, ka sākotnēji ideja par vienoto mediju šķitusi pievilcīga, bet vēlāk tas mainījies.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc "Vienotības" Saeimas frakcija iejaucās valdības kompetences jautājumā, Kursīte - Pakule atbildēja, "valdībai un parlamentam ir jābūt sasaistei, tāpēc partijas frakcija izvērtēja šo jautājumu." Balsojums par šo lēmumu neesot noticis.

Jau ziņots, ka "Vienotība" Saeimas frakcija lūgs pagaidām atlikt Latvijas sabiedriskā medija koncepcijas izskatīšanu valdībā, apliecināja frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis.

Tādējādi tas jau ir otrais koalīcijā esošais politiskais spēks, kas šaubās par koncepcijā ietverto jauna sabiedriska medija izveides ieceri.

Valdība jau divas reizes ir atlikusi koncepcijas pieņemšanu pēc Nacionālās apvienības (NA) lūguma. Apvienība pieprasīja koncepcijas atkārtotu nosūtīšanu saskaņošanai koalīcijas padomē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!