Foto: LETA
Policijas novērotās tendences mantisko noziegumu, īpaši zādzību jomā, liecina, ka ekonomiskā krīze Latvijā turpinās, sacīja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis, kuru šonedēļ nolemts virzīt VP priekšnieka amatam.

Ķuzis skaidrojis, ka šā gada pirmajā pusgadā saglabājušās apmēram tās tendences, kas bija pēc krīzes iestāšanās, un ir redzama vispārēja noziegumu skaita stabilizācija, lai gan atsevišķās pozīcijās ir nelielas svārstības.

Rīgā un tās reģionā dominējošais noziegums ir zādzības - "zog visu, ko var nozagt, visu, kas nav piesiets", atzina RRP priekšnieks. Aktuālākās zādzības ir no automašīnām un metāla zādzības, kas kopā veido apmēram divas trešdaļas, kā arī zādzības no tirdzniecības vietām un mājokļiem.

Kā jau ziņots, Iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) trešdien apstiprināšanai VP priekšnieka amatā nolēmis virzīt pašreizējo VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Ķuzi.

Štokenbergs sacīja, ka jautājums par Ķuža apstiprināšanu VP priekšnieka amatā tiks virzīts izskatīšanai valdībā jau nākamās nedēļas Ministru kabineta sēdē, 2.augustā. Ministrs cer, ka valdības lēmums būs pozitīvs, bet pēc tam varēs sākt domāt, kam uzticēt VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatu, ko vēl patlaban ieņem Ķuzis.

Ķuzis dienestu Iekšlietu ministrijas (IeM) iestādēs sācis 1982.gadā Tukuma rajona Policijas pārvaldē. No 2003. līdz 2008.gadam viņš ieņēmis Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka amatu, savukārt no 2009.gada 25.marta viņš ieņem VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatu.

Ķuzim ir profesionālais maģistra grāds tiesību zinātnē, 2006.gadā viņš absolvējis Latvijas Policijas akadēmiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!