Rīt, 5.oktobrī, plkst.14 Rīgas pilsētas Skolu valdē Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs kā pateicību par labu darbu 18 pilsētas skolotājiem pasniegs domes un skolu valdes dāvinātās Zelta pildspalvas. Šādas balvas Rīgas skolotājiem tiks pasniegtas septīto gadu pēc kārtas.
Šis ir viens no diviem jau par tradīciju kļuvušajiem pasākumiem, ko kopīgi rīko dome un Skolu valde - mācību gada nobeigumā Zelta stipendijas saņem labākie 12.klases skolnieki, bet oktobra sākumā ar Zelta pildspalvām tiek apbalvoti viņu pedagogi, kuri stipendiāta un citu skolēnu personības izveidē ir devuši būtiskāko ieguldījumu. Zelta pildspalvas ieguvēju stipendiāti izvēlas vienpersoniski.

Balvu ieguvēju vidū ir Rīgas 65.vidusskolas skolotāja Alvīna Petrova, kas saņems arī naudas prēmiju - Ls 400, jo viņa Zelta pildspalvas piešķiršanai izvirzīta trīs reizes. Šogad otro reizi balvu saņems arī skola, kura sagatavojusi visvairāk Zelta stipendiātu. Balva ir naudas pārskaitījums Ls 1000 grāmatu un žurnālu iegādei. Tāpat kā pagājušajā gadā, šo balvu saņems Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, kas sagatavojusi septiņus Zelta stipendiju ieguvējus.

Pildspalvu, kuras korpuss apzeltīts ar 14 karātu zeltu, bet spalva darināta no 23 karātu zelta, saņems arī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas fizikas skolotāja Tamāra Brice, bioloģijas skolotāja Anta Artiņa, ģimnāzijas direktora vietniece starptautiskā bakalaurāta jautājumos Līga Reitere, matemātikas skolotāja Kristīne Ševčenko un fizikas skolotājs Māris Valdats, Puškina liceja matemātikas skolotāja Irīna Kravčenko un vēstures skolotāja Tatjana Bertele, Vecumnieku vidusskolas matemātikas skolotāja Rudīte Dambeniece, 46.vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja Valija Jasulaņeca un Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas matemātikas skolotāja Inga Komova.

Balvu saņems arī Rīgas 40.vidusskolas ķīmijas skolotājs Vjačeslavs Korotins, matemātikas un informātikas skolotājs Vladimirs Litvinskis un franču valodas skolotāja Jeļena Vladimirska, 92.vidusskolas ķīmijas skolotāja Marianna Teže, 84.vidusskolas matemātikas skolotāja Diāna Orbidāne, Franču liceja angļu valodas skolotāja Vineta Rūtenberga un 88.vidusskolas vizuālās mākslas skolotāja Tatjana Šandurova.

Zelta pildspalvu pasniegšanā piedalīsies arī Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas priekšsēdētājs Guntars Jirgensons un Rīgas Skolu valdes priekšsēdētājs Guntis Helmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!