Rīgas domes Labklājības departamenta direktors Valdis Nagobads ir izplatījis paziņojumu, kurā pauž sarūgtinājumu par otrdien plašsaziņas līdzekļos sacelto nepamatoto ažiotāžu par Rīgas domes Labklājības departamentā konstatētajām nepilnībām. Tās it kā konstatētas Rīgas domes audita un revīzijas pārvaldes revīzijas aktā, kas tendenciozi tiek saistīta ar Nagobada vārdu.
Amatpersona uzskata, ka jebkurā audita pārbaudē speciālisti atradīs nepilnības, taču šoreiz konstatētās nepilnības neesot tik būtiskas, lai Sociālo jautājumu Komitejas deputāti lemtu jautājumu par Nagobada atbrīvošanu no ieņemamā amata. Viņš uzsver, ka šāda rīcība norāda uz “attiecīgo politisko spēku vēlmi virzīt savu pārstāvi uz šo amatu”.

Jau ziņojām, ka Rīgas domes Revīzijas un audita pārvalde konstatējusi, ka domes Labklājības departaments laika posmā no pērnā gada janvāra līdz šā gada jūnijam izlietoja līdzekļus neparedzētajiem mērķiem, revidentiem nav uzrādīti dokumenti par naudas izlietošanu, piemēram, par vairāk nekā miljons latu vērtas aparatūras iegādi. Tādēļ domes komiteja varētu ierosināt atbrīvot no amata departamenta direktoru Valdi Nagobadu.

Domes priekšsēdētājam iesniegtajā revīzijas aktā ir konstatēti 37 dažādi pārkāpumi, ko pieļāvušas Labklājības departamenta amatpersonas. Būtiskākie pārkāpumi saistīti ar līdzekļu izlietošanu neparedzētiem mērķiem un finanšu nelietderīgu izmantošanu – tika apmaksāti pamatbudžetā neparedzēti angļu valodas kursi, pārsniegta ekskursijas tāme, maksāta īre par budžetā neparedzētiem kultūras un saviesīgiem pasākumiem.

Turklāt revidenti fiksējuši, ka pārbaudes laikā departamenta direktora elektroniskā paraksta diskete atradusies pie departamenta galvenās grāmatvedes, kura to izmantoja, lai veiktu pārskaitījumu. “Līdz ar to nav kontroles pār finanšu līdzekļu izlietojumu un pastāv krāpšanas iespējamība,” teikts Revīzijas aktā.

Taču Nabobads apgalvo, ka konkrētiem departamenta speciālistiem konkrētos termiņos bija uzdots par pienākumu veikt pasākumus, lai novērstu konstatētās nepilnības, un tas daļēji jau ticis izdarīts.

“Trešdienas Sociālo jautājumu Komitejas sēde parādīs vēlētājiem, vai šīs komitejas deputāti vēlas profesionāli strādāt tiem uzticētajā sociālajā jomā, vai pieņemt politiskus lēmumus, kuriem trūkst juridiskas motivācijas,” savā paziņojumā pauž Nagobads.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!