Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcija trešdien labklājības ministra amatam ieteica virzīt Tukuma rajona padomes priekšsēdētāju Dagniju Staķi. Par to žurnālistus informēja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.
Dagnija Staķe - labklājības ministra amata kandidāte

Galīgo lēmumu par labklājības ministra amata kandidātu nākamnedēļ pieņems ZZS ietilpstošās Centriskās partijas Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valde.

Staķe pastāstīja, ka viņas prioritātes labklājības ministres amatā būs rūpes par maznodrošinātajiem un dzīves līmeņa celšana kopumā, īpašu uzmanību veltot arī daudzbērnu ģimeņu stāvokļa uzlabošanai. "Pati esmu daudzbērnu māte un saprotu daudzbērnu ģimeņu problēmas," sacīja Staķe.

Viņa arī pastāstīja, ka jau ilgus gadus strādājusi pašvaldībās un piedāvājums strādāt valdībā viņai licies interesants un pieņemams arī tāpēc, ka jaunas lietas viņa uztver kā izaicinājumu. Staķe arī atzina, ka Tumes pagastā, kur viņa ir padomes priekšsēdētāja, viņa jau saskārusies ar sociālām problēmām un tās izdevies atrisināt.

"Tumes pagastā uzbūvējām jaunu skolu, izremontējām kultūras namu un bērnudārzu," sacīja Staķe.

Viņa arī norādīja, ka īpašu uzmanību pievērsīs ministrijas darbiniekiem, uzsverot, ka ir "komandas cilvēks un augstu vērtē komandas darbu". Labklājības ministra amata kandidāte gan atzina, ka nepazīst ministrijas darbiniekus. "Varbūt pat tas ir ļoti labi, un tāpēc man būs vieglāk," sacīja Staķe.

Brigmanis žurnālistiem pastāstīja, ka par Staķes kandidatūru lems LZS, jo viņa ir LZS biedre. Viņš uzsvēra, ka atklāts vēl palicis jautājums par Labklājības ministrijas struktūru, jo valdības modelī paredzēts no Labklājības ministrijas nodalīt veselības jautājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!