Foto: Publicitātes foto
Lai samazinātu nelegālo atkritumu izgāšanu “Rīgas Mežos”, novērstu dabas piesārņošanu un vides postīšanu, uzņēmuma teritorijā izvietota jauna un moderna “Strops Technologies” videonovērošanas sistēma, portālam “Delfi” pavēstīja uzņēmuma pārstāve Ieva Bērziņa.

Jaunā novērošanas sistēma, atšķirībā no jau esošajām kamerām, darbojas tiešsaistē, ir savienota ar apsardzes sistēmu, spēj reaģēt uz signālu (kustību), saglabā ierakstus arhīvā. Rezultātā tiek nodrošināta atbildīgā dienesta operatīva ierašanās notikuma vietā, tūlītēja vainīgo personu transportlīdzekļu konstatēšana un arī vainīgo personu aizturēšana.

Kā sola uzņēmuma pārstāvji, videonovērošanas sistēma nodrošinās, ka nelegālo piesārņotāju konstatēšana būs vēl operatīvāka. Novērošanas sistēma uzstādīta atbilstoši personas datu un privātuma aizsardzības principiem, tai skaitā "Rīgas Mežu" teritorijās izvietotas informatīvas zīmes, ka tiek veikta videonovērošana.

2021. gadā uzņēmuma apsaimniekotajās teritorijās savāktas teju 1500 tonnas un vairāk nekā 1000 kubikmetru dažādu atkritumu, kā arī teju 30 tonnas riepu. Salīdzinot ar 2020. gadu, atkritumu apjoms mežos un parkos palielinājies par teju vienu trešdaļu, un tāpat pieaug dažādi postījumi, īpaši parkos gada siltākajos mēnešos, pauž "Rīgas Meži".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!