No apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) aizgājušais Rīgas domnieks Andris Ārgalis, kurš jau tika uzskatīts par Egila Baldzēna domubiedru Sociāldemokrātu savienības veidošanā, nesteidz izdarīt politisko izvēli un ir ticies arī ar Tautas partijas (TP) priekšsēdētāju Andri Šķēli, trešdien ziņo laikraksts "Diena".
Runas par Ārgaļa iespējamo piesliešanos TP bija izskanējušas jau pērnās vasaras nogalē, taču toreiz tāpat kā tagad ne Ārgalis, ne Šķēle nesteidz tās apstiprināt, kaut arī nenoliedz, ka ir tikušies.

Ārgalis un Šķēle "Dienai" sacījuši, ka viņiem abiem esot daudz ko pārrunāt, sākot ar situāciju Rīgas domē un beidzot ar to, ka abi esot žurnāla Dārzs un Drava sabiedriskajā padomē. Vaicāts, vai Ārgalis varētu iestāties TP, viņš atbildēja, ka "viss dzīvē iespējams, bet vispirms izlasīšu "Lauku Avīzes" lasītāju vēstules, lai uzzinātu, ko viņi man iesaka".

Ārgalim esot simpātiska TP kā nacionāli saimnieciska partija, kurai esot sadarbības partneri arī ārzemēs. Taču viņam simpatizējot arī Baldzēns un viņa vadītie sociāldemokrāti.

Uz vaicāto, vai Šķēli iepriecinātu Ārgaļa iestāšanās TP, tās līderis atbildēja, ka viņu personīgi tas iepriecinātu, taču tas esot valdes kompetences jautājums - kamēr neesot saņemts iesniegums, par to runāt neesot mērķtiecīgi.

Avīze norāda, ka Ārgalis bija populārākais TB/LNNK saraksta kandidāts Rīgas domes vēlēšanās.

Vairāki TP biedri neoficiāli "Dienai" atzinuši, ka viņa kandidēšana partijai dotu punktus. Tāpat esot svarīgi, ka sadarbībā ar Rīgas domes TP frakcijas priekšsēdi Edmundu Krastiņu Ārgalis kā bijušais mērs varētu daudz padarīt domes opozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!