Saeimas deputāts un nesen dibinātās partijas "Jaunie demokrāti" (JD) priekšsēdētājs Māris Gulbis mēģina apvienot reģionālās partijas, lai tās visas kopā startētu nākamās Saeimas vēlēšanās, šodien raksta laikraksts "Telegraf".

Kā raksta "Telegraf", vakar esot notikusi Gulbja un Tukuma domes priekšsēdētāja Jura Šulca tikšanās. Šulcs pārstāv reģionālo partiju "Tukuma pilsētai un novadam". Tikšanās mērķis - jaunas politiskās apvienības veidošana, kuras pamatu veidos tieši reģionālās partijas.

Kā norāda laikraksts, par iespēju veidot reģionālo partiju apvienību runāts jau apmēram pirms diviem mēnešiem, kad Gulbis esot ticies ar vairāku šādu politisko spēku pārstāvjiem un sponsoriem. Tikšanās galvenais moto bijis: mēs esam mazi, taču kopā mums ir spēks.

"Man šķiet, ka reģionālo partiju apvienošanos diktē laiks," sarunā ar "Telegraf" sacījis Gulbis. Kontaktējoties ar reģionu līderiem, viņš esot dzirdējis vienu domu: lielās partijas katra velk segu uz savu pusi, bet par reģioniem šodien neviens nedomā. Gulbis esot informēts, ka reģionālo partiju līderi pozitīvi uztverot domu par apvienošanos.

Vienlaikus "Telegraf" norāda, ka reģionālo partiju savienība Latvijā nav jaunums. Apvienība ar līdzīgu ideoloģiju - "Latvijas reģioni" neatkarības sākumā pat iekļuva Saeimā. Taču, kad sākās reāls darbs, katrs vēlējies izsist vairāk naudas tieši savam rajonam, kā rezultātā viss beidzies ar krahu.

Kā laikrakstam sacījis Gulbis, bēdīgo šīs apvienības pieredzi JD ņemot vērā, taču "situācija šobrīd valstī ir gluži cita". "Rudenī mūs var piemeklēt sociāls sprādziens: palielinās siltuma, gāzes, degvielas cenas, pieaug inflācija. Šajā gadījumā politiskajām ambīcijām ir jāpaliek malā, jo būs nepieciešams reāli palīdzēt cilvēkiem," teicis Gulbis.

JD līderis nebaidoties savā "klubā" aicināt arī Ventspils pilsētas mēru Aivaru Lembergu. "Jā, mēs visi redzam, ka viņš cīnās ar valsts struktūrām. Taču neaizmirsīsim, ka viņš vispirms ir saimnieks un pēc tam politiķis. Un, pēc manām domām, mūsu apvienībai vajadzīgi šādi kārtīgi saimnieki," savu viedokli paudis Gulbis.

Pēc Gulbja domām, jaunā apvienība varētu tikt veidota pēc koalīcijas principa JD paspārnē. Tiesa, juridiskais partijas modelis vēl varot mainīties. Drīzumā Gulbim paredzētas sarunas ar Siguldas un Ādažu vadību, bet pēc divām nedēļām paredzēta tikšanās ar Lembergu.

Kā raksta "Telegraf", pēc Gulbja domām, ja izdosies apvienot reģionālās partijas, jaunais politiskais spēks Saeimas vēlēšanās varētu iegūt 20-25% vēlētāju balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!