Uzņēmēju aprindās kā versija par iespējamajiem Jelgavas un Cēsu gaļas kombinātu vadītāja Aigara Lūša slepkavības motīviem, izskan iespēja, ka dēlam nācies samaksāt par tēva "grēkiem", sestdien ziņo laikraksts "Diena".
Laikraksts norāda, ka tieši Lūša tēvs Juris savulaik privatizēja un izpirka uzņēmumus ko līdz savai nesenajai bojāejai vadīja Aigars Lūsis.

Sākotnējo kapitālu Juris Lūsis ieguvis, pārdodot igauņu uzņēmumam "Rakvere" savā īpašumā esošās a/s "Rīgas miesnieks" (RM) akcijas. Tolaik viņš atradās RM ģenerāldirektora amatā un, tāpat kā citi uzņēmumā nodarbinātie, saņēmis darbiniekiem paredzētās akcijas, ziņo "Diena".

Gaļas pārstrādes jomā strādājošie vērtē, ka RM privatizācija neesot notikusi īpaši godīgi un bez aizķeršanām, ziņo laikraksts. Jurim Lūsim izdevies iegūt savā rīcībā daudz akciju, kuru pārdošana devusi pietiekami apjomīgu kapitālu. Vēlāk Lūsis ne īpaši godīgi esot savā īpašumā ieguvis arī kādu cūku fermu Krāslavas rajonā, ko vēlāk pārdēvēja par "Šķaunes bekonu", savukārt citu fermu ("Cirmas bekons"), Lūsis esot iegādājies par lētu naudu.

Kopumā Aigara Lūša tēvu, kas pirms diviem gadiem miris no sirdstrieku, raksturo kā veiklu un pat nekaunīgu uzņēmēju, taču gaļas pārstrādes nozarē strādājošie nepieļauj, ka viņš varētu būt saistīts gaļas kontrabandas darījumos, vēsta "Diena".

Jau ziņots, ka naktī uz piektdienu Rīgas rajona Garkalnē tika nošauts vairāku gaļas pārstrādes uzņēmumu īpašnieks Aigars Lūsis. Policijai vēl nav izdevies notvert iespējamo slepkavu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!