Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) iesniedzis Valsts ieņēmumu dienestam (VID) pieprasījumu padarīt par slepenām un sabiedrībai nepieejamām biroja darbinieku amatpersonas deklarācijas, ceturtdien raksta laikraksts "Neatkarīgā".
Pērn Ivara Godmaņa (LPP/LC) vadītais Ministru kabinets (MK) pieņēma labojumus MK noteikumos par Valsts noslēpuma objektu saraksts. Šie labojumi valsts noslēpuma statusā paceļ tiesībsargājošo institūciju operatīvās darbības subjektus, padarot slepenas arī šo institūciju personālsastāva lietas, raksta "Neatkarīgā".

Atsaucoties uz šie noteikumiem, KNAB iesniedzis VID pieprasījumu padarīt par slepenām un sabiedrībai nepieejamām biroja darbinieku amatpersonas deklarācijas.

2.decembrī pieņemtie MK noteikumi izdoti saskaņā ar likumu "Par valsts noslēpumu". Ar šiem jaunajiem grozījumiem laboti 2004.gadā pieņemtie noteikumi "Valsts noslēpuma objektu saraksts". Šie grozījumi arī padara slepenas jebkuras operatīvo darbu veicošas iestādes darbinieku ikgadējās amatpersonas deklarācijas..

Biroja sabiedrisko attiecību un izglītošanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece laikrakstam apstiprināja, ka KNAB ir vērsies VID ar lūgumu saskaņā ar šiem noteikumiem aizslepenot visu KNAB darbinieku amatpersonas deklarācijas. "Mēs tikai pildām uz likuma pamata pieņemto MK noteikumu prasības, šie noteikumi mums ir saistoši tāpat kā citiem operatīvās darbības subjektiem," atbildē laikrakstam norāda Kurpniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!