No Lietuvas iedzīvotājiem tikai 19% lieto produktus ar izbeigušos derīguma termiņu, savukārt Latvijā vecu pārtiku, ja tā labi izskatās un smaržo, ēd 37%, atsaucoties uz "The Nielsen Company" pētījumu, otrdien raksta laikraksts "Diena".

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Kā atklāj pētījums, tikai 20% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka uz vietas ražotā pārtika ir drošāka nekā importētā, turpretim Igaunijā par vietējo produktu lielāku drošumu ir pārliecināti 35%, bet Lietuvā - 23%. Vidēji Eiropā šis rādītājs gan ir tikai 16%.

Neskatoties uz finanšu grūtībām, Latvijas iedzīvotāji par drošāku pārtiku ir gatavi maksāt augstāku cenu - tā apgalvo 60%. Vidēji Eiropā šādu patērētāju ir 57%.

Kā secināts pētījumā, Baltijas valstu iedzīvotājiem ir visai negatīva attieksme pret ģenētiski modificētiem produktiem. Tikai 6% latviešu piekrīt, ka šāda pārtika ir pilnīgi droša, savukārt Eiropā šādam apgalvojumam piekrīt 14%, bet pasaule - 18% iedzīvotāju. Toties Baltijā ir daudz vairāk bioloģiskās pārtikas piekritēju - 71% latviešu uzskata, ka šādi produkti ir drošāki. Tas ir gandrīz divreiz vairāk, nekā vidēji Eiropā.

76% Latvijas patērētāju priekšroku dod vietējiem ražojumiem. Igaunijā lojalitāte vietējiem produktiem ir vēl lielāka - 82%, turpretim Lietuvā tie ir 67%. Kā galvenais iemesls tam tiek minēta vēlme atbalstīt vietējos ražotājus.

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form