No Lietuvas iedzīvotājiem tikai 19% lieto produktus ar izbeigušos derīguma termiņu, savukārt Latvijā vecu pārtiku, ja tā labi izskatās un smaržo, ēd 37%, atsaucoties uz "The Nielsen Company" pētījumu, otrdien raksta laikraksts "Diena".

Kā atklāj pētījums, tikai 20% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka uz vietas ražotā pārtika ir drošāka nekā importētā, turpretim Igaunijā par vietējo produktu lielāku drošumu ir pārliecināti 35%, bet Lietuvā - 23%. Vidēji Eiropā šis rādītājs gan ir tikai 16%.

Neskatoties uz finanšu grūtībām, Latvijas iedzīvotāji par drošāku pārtiku ir gatavi maksāt augstāku cenu - tā apgalvo 60%. Vidēji Eiropā šādu patērētāju ir 57%.

Kā secināts pētījumā, Baltijas valstu iedzīvotājiem ir visai negatīva attieksme pret ģenētiski modificētiem produktiem. Tikai 6% latviešu piekrīt, ka šāda pārtika ir pilnīgi droša, savukārt Eiropā šādam apgalvojumam piekrīt 14%, bet pasaule - 18% iedzīvotāju. Toties Baltijā ir daudz vairāk bioloģiskās pārtikas piekritēju - 71% latviešu uzskata, ka šādi produkti ir drošāki. Tas ir gandrīz divreiz vairāk, nekā vidēji Eiropā.

76% Latvijas patērētāju priekšroku dod vietējiem ražojumiem. Igaunijā lojalitāte vietējiem produktiem ir vēl lielāka - 82%, turpretim Lietuvā tie ir 67%. Kā galvenais iemesls tam tiek minēta vēlme atbalstīt vietējos ražotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!