Vairākos smagos noziegumos apsūdzētajam Aivaram Lembergam, kurš šobrīd atrodas mājas arestā savās mājās Puzē, turpmāk varētu liegt mediķu apmeklējumus, otrdien raksta laikraksts "Neatkarīgā Rīta avīze".
"Man zvanīja klients un satraukts teica: viņu apsargājošie policisti mutiski paziņojuši, ka procesa virzītājs turpmāk liedzis ārsta apmeklējumus. Nekāda rakstiska apstiprinājuma gan prokuratūras lēmumam nav," to laikrakstam pastāstījis Lemberga advokāts Armands Šūmanis. Advokāts laikrakstu informēja, ka pie Lemberga līdz šim nāca fizioterapeits, jo Ventspils mēram joprojām esot problēmas ar muguru.

Līdz šim no Lemberga regulāri saņemti iesniegumi ar lūgumu atļaut ārsta vizīti, un ne reizi tas nav liegts, laikrakstu informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks. Prokuratūra laikrakstam neapstiprināja, ka pastāv šāds aizliegums, tomēr norādīja, ka visiem ārstiem, izņemot neatliekamo medicīnisko palīdzību, lai ierastos pie Lemberga, jāsaņem prokuratūras rakstiska atļauja.

Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka laika posmā no 10. jūlija līdz 20. septembrim Lembergs dažādas medicīniskās iestādes apmeklējis deviņas reizes. Viņš bijis gan uz konsultācijām, gan uz izmeklēšanām, diagnostiku un ārstēšanos. Laikā, kad Lembergs bija ieradies uz izmeklēšanu slimnīcā Gaiļezers, pēc prokuratūras lūguma sasauktais ārstu konsīlijs secināja, ka viņam nepieciešama operācija, liecina laikraksta rīcībā esošā informācija.

Ttrešdien Kurzemes apgabaltiesa plāno skatīt tā dēvēto Grinbergu lietu, kurā Lembergs apsūdzēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un nepatiesu ziņu sniegšanu. Iepriekš Kuldīgas rajona tiesa Lembergu pilnībā attaisnoja. Šo spriedumu prokuratūra pārsūdzēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!