Foto: LETA
Latvijas Televīzijā (LTV) vairs nestrādā diskusiju raidījumu vadītāji Kārlis Streips un Jānis Domburs, tomēr televīzija viņu priekšā durvis neesot aizcirtusi, ceturtdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

LVT informatīvi dokumentālo raidījumu satura redaktore Sarmīte Plūme "Neatkarīgajai" sacīja, ka  Streipa vadītais "Skats no malas" netiks atjaunots, bet pirmdienu vakaros būs redzams cits raidījums. Savukārt sarunas ar  Domburu - publisko debašu raidījuma Kas notiek Latvijā? vadītāju - ir ievilkušās garumā vai, visticamāk, iestrēgušas.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) nostāja bija, ka, vēlākais, mēneša laikā LTV skatītājiem jāpiedāvā analītisks raidījums par politiskajām norisēm. "Tas ir maksimāli ilgākais laiks," piebilda  Plūme. Diskusiju raidījuma vadītāju meklē ne tikai LTV resursos, bet arī ārpus sabiedriskās televīzijas sienām.  

Tikmēr LTV vadītājs Edgars Kots atzina, ka lēmums par  Streipa atlaišanu nav bijis pārsteidzīgs, taču tikai žurnālista ziņā esot atstāta iespēja izvēlēties, vai viņš gribēs atgriezties darbā LTV. Ja  Streips atzīs, ka ir pārkāpis valodas kultūru un būs

iniciators sarunai.

Arī  Plūme apliecināja, ka LTV strikti nenostājas pret sadarbību ar  Streipu un   Domburu.

Jau ziņots, ka likvidējamās Tautas partijas (TP) tēva un līdera Andra Šķēles bijušais preses sekretārs un tagadējais AS "Diena" valdes loceklis Romāns Meļņiks piedāvājis  LTV veidot valsts telekanālā diskusiju raidījumu, un sarunas ar viņu vēl notiek.

Streips žurnālistu diskusijā, komentējot pēcvēlēšanu situāciju, lietoja vārdu "mauka", par ko viņš tika atlaists no darba un raidījums likvidēts .

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) iestājās pret rupjību lietošanu, taču uzskatīja, ka tas ir pārāk bargs sods. LŽA paziņoja, ka atlaišana un raidījuma slēgšana viena vārda dēļ ir nesamērīga un neadekvāta reakcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!