Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) revīzijā atklātie pārkāpumi, kas kļuvuši par iemeslu biroja vadītāja Alekseja Loskutova atstādināšanai, saistīti ar tūkstošiem latu vērtu materiālo līdzekļu norakstīšanu drīz pēc to iegādes, ziņo laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) laikrakstam apstiprinājis, ka vērtīgie materiālie līdzekļi tikuši norakstīti uzreiz pēc iegādes. Savukārt kāds anonīms avots laikrakstam apgalvojis, ka "neizprotamā kārtā blakus pamatlīdzekļu ailītei KNAB operatīvo līdzekļu uzskaitē esot apaļa nulle".

Jaundžeikars skaidrojis, ka Ģenerālprokuratūras uzdevums esot noskaidrot, vai norakstītās materiālās vērtības, kuras iepirktas operatīvo darbību veikšanai, "reāli dabā eksistē", un līdz tam nevarot prognozēt, vai blakus disciplinārpārkāpumiem tiks konstatēti arī kriminālsodāmi.

"Valsts kontroles (VK) revīzijā konstatētā KNAB piekoptā materiālo vērtību norakstīšanas prakse radot iespēju krāpniecisku darbību veikšanai", paudis Jaundžeikars. Neoficiālā sarunā kāds avots laikrakstam skaidrojis, ka ar materiālajām vērtībām, ko operatīvajām darbībām iepērk KNAB, saprotamas, piemēram, ierīces mobilo tālruņu atrašanās vietas noteikšanai, operatīvais transports, tostarp nemarķētas automašīnas, arī dzīvokļi operatīvo darbību veikšanai, kas konspirācijas nolūkos reģistrēti uz privātpersonu vārda.

Jau ziņots, ka Kalvītis, kura pārraudzībā atrodas KNAB, pirmdien pret Loskutovu ierosināja disciplinārlietu, un līdz izmeklēšanas beigām viņš atstādināts no amata. Loskutova atstādināšanas pamats ir Valsts kontroles revīzijā par KNAB darbu 2006.gadā, kurā konstatēti ilgstoši pārkāpumi operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu uzskaitē un izlietošanā.

Loskutova norāda, ka nav saņēmis premjera rezolūciju un tāpēc turpina katri dienu iet uz darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!