Nākamajā dienā pēc tam, kad Latvijas Televīzija (LTV) atcēla filmas "Putina sistēma" demonstrēšanu, LTV sagatavots dokuments, kurā Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP) lūgta paaugstināt LTV ģenerāldirektora Jāņa Holšteina algu, trešdien raksta laikraksts "Diena".
Laikraksta rīcībā esošā dokumenta kopija, kuru parakstījusi LTV personāla nodaļas vadītāja Ingrīda Orlova, liecina, ka Holšteina algu plānots lūgt paaugstināt par vairāk nekā 30%.

Pēc aģentūras LETA informācijas, kopš šī gada sākuma Holšteins mēnesī saņem 2000 latu atalgojumu (pirms nodokļiem), prasītais pieaugums būtu 600 lati. Dokumentā Holšteina atalgojuma paaugstināšana saistīta ar inflācijas līmeni valstī (novembrī gada inflācija bija 13,7%), raksta "Diena". Tā kā par Holšteina atalgojuma paaugstināšanu jālemj NRTVP, dokuments bija adresēts padomes priekšsēdim Ābramam Kleckinam, kurš versijās par filmas demonstrēšanas atcelšanu minēts kā lielākais spiediena uz Holšteinu avots, trešdien raksta laikraksts. Abas amatpersonas gan to noliedz.

No Holšteina laikrakstam neizdevās gūt skaidrojumu par to, vai lūgums paaugstināt atalgojumu būtu saistīts ar viņa lēmumu nedemonstrēt filmu par Krievijas prezidentu. Vispirms īpaši uzsvērdams savu nevēlēšanos runāt ar dzelteno presi, viņš uz laikraksta jautājumu atcirta, ka LTV ik dienu tiekot sagatavoti daudzi dokumenti, taču šoreiz uz NRTVP tas nav nosūtīts.

Savukārt Orlova, vaicāta par dokumenta esamību, brīdi klusēja un tad laikrakstam atbildēja: "No kurienes jums tāds dokuments? Man ir informācija, ka mēs to nemaz neesam izlaiduši ārpus mājas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!