Krievijas vēsturnieka Aleksandra Djukova, kurš paudis visai kritisku viedokli par Edvīna Šnores filmā "The Soviet story" atainoto notikumu atbilstību faktiem, profesionālā kompetence ir apšaubāma, otrdien vēsta laikraksts "Diena".
"Djukovam kļūt par vēsturnieku nebija grūti. Tam vajadzēja pavisam nedaudz: izveidot internetā savu blogu un ik pa laikam ierakstīt tur savas piezīmes par vēsturiskām tēmām. Tad piedevām nodrukāt vienu grāmatu par vēsturisku tēmu. Nav svarīgi, ka šajā grāmatā viņa vārds lasāms tikai sastādītāju sarakstā," vēsta laikraksts.

Saskaņā ar "Dienas" sniegto informāciju, Djukovs ir 2004. gadā pabeidzis Maskavas Vēsturnieku arhivāru institūtu. Laikraksts norāda, ka uz to brīdi institūts jau vairākus gadus neeksistējis un bijis pārveidots par Krievijas valsts humanitāro universitāti. Tiesa, "Diena" atzīst, ka "nosaukumam nav liela nozīme." Galvenais, ka Djukovs "ir vēsturnieks - profesionālis, ne amatnieks."

Lai gan Djukova vārds "lasāms uz trīs grāmatu vāciņiem," divas no tām "tapušas nodrukājot atsevišķi pirmās grāmatas dažas nodaļas," bet pirmajai grāmatai viņš ir "tikai viens no sastādītājiem," vēsta laikraksts.

Jau ziņots, ka jūnija sākumā Djukovs publicējis savā blogā kritisku ierakstu par filmu "The Soviet story". Tā kā, vērtējot filmas emocionālo ietekmi, Djukovs norādījis, ka lai arī viņš ir mierīgs cilvēks "pēc 2/3 filmas noskatīšanās esot gribējis vienu: nogalināt režisoru un nodedzināt Latvijas vēstniecību," Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš aicinājis iekšlietu ministru Mareku Segliņu izvērtēt vai Krievijas vēsturnieks Aleksandrs Djukovs nerada draudus Latvijas pilsoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!