Latvijas Pirmās partijas (LPP) pārstāvis, "Latvijas Krājbankas" līdzīpašnieks un bijušais prezidents Arnolds Laksa vērsies Ģenerālprokuratūrā ar iesniegumu ierosināt krimināllietu pret bankas padomes priekšsēdi Ģirtu Rungaini un četriem "Neatkarīgās Rīta Avīzes" (NRA) žurnālistiem.
Tā ceturtdien vēstī laikraksts "Diena", norādot, ka Laksa prokuratūrā vērsies "saistībā ar nepatiesu un nomelnojošu ziņu izplatīšanu un publicēšanu par darījumiem, kas veikti ar krājbankas finansu līdzekļiem."

Laksa uzskata, ka Rungaiņa rīcībā saskatāmi Krimināllikuma pārkāpumi un ka Rungaiņa NRA sniegto ziņu par bankas it kā nelikumīgiem naudas pārskaitījumiem reklāmas un mārketinga aktivitāšu (ap 520 tūkstošu latu) nodrošināšanai, neatbilstība patiesībai esot viegli pierādāma.

Jau ziņots, ka "Latvijas Krājbankas" padomei ir radušās aizdomas par to, ka iepriekšējās bankas vadības laikā notikusi krāpšanās, pārmaksājot par mārketinga pakalpojumiem, un 2.oktobrī bankas padome uzdeva bankas iekšējam auditam noskaidrot šo situāciju un sniegt vērtējumu kādā no nākamajām padomes sēdēm.

"Izskatās, ka 2001.gadā un 2002.gada sākumā ir notikuši pārtēriņi veselā rindā mārketinga, reklāmas un sabiedrisko attiecību līgumu," pēc šīs krājbankas padomes sēdes sacīja Rungainis.

"Latvijas Krājbankā" vadības maiņa notika šogad februārī, kad atlūgumus iesniedza bijušais bankas prezidents Arnolds Laksa un viņa vietnieks Gundars Stūris.

"Latvijas Krājbanka" pēc aktīvu apjoma ir piektā lielākā Latvijas banka. Vairāk nekā 30% bankas akciju pieder valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!