Uzņēmējs un Privatizācijas aģentūras padomes loceklis Normunds Lakučs ir sagatavojis iesniegumus piecām dažādām valsts struktūrām par 24.decembrī notikušo viņa aizturēšanu.
Lakučs BNS sacīja, ka līdz otrdienas pusdienlaikam plāno ar minētajiem iesniegumiem vērsties Iekšlietu un Finansu ministrijās, Ģenerālprokuratūrā, Satversmes aizsardzības birojā un Valsts cilvēktiesību birojā.

Uzņēmējs un muitas brokeru firmas "R.A.N.G." vadītājs BNS norādīja, ka iesniegumos izsaka savu protestu pret notikušo faktu, kā arī lūdz precīzi definēt savas aizturēšanas iemeslus.

Viņš uzsvēra, ka, lai gan iekšlietu ministrs Mareks Segliņš 27.decembrī Latvijas Televīzijā paziņoja, ka Lakučs aizturēts administratīva pārkāpuma dēļ, vēl joprojām likumdošanā noteiktajā kārtībā nav atsaukts policijas pārstāvju paziņojums par viņa aizturēšanu iespējamās cigarešu kontrabandas dēļ.

Tāpēc uzņēmējs uzskata, ka paziņojums par aizturēšanu iespējamās kontrabandas lietas dēļ jāatsauc likumdošanā paredzētajā kārtībā, pretējā gadījumā viņš pats pieprasīšot šīs informācijas atsaukšanu.

Segliņš televīzijā otrdien apliecināja Kontrabandas apkarošanas centra (KAC) sniegto informāciju, ka Lakučs ir aizturēts par administratīviem pārkāpumiem - par policijas darbinieka likumīgo prasību neizpildīšanu un ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbiniekiem.

Ministrs arī pauda neizpratni, kāpēc citi iekšlietu struktūru pārstāvji par Lakuča aizturēšanas iemesliem minējuši viņa saistību ar iespējamo cigarešu kontrabandu vai personības noskaidrošanu. Segliņš uzsvēra, ka viņš nezina, no kurienes ir radusies šāda informācija.

Viņš norādīja, ka ir saņēmis ziņojumus par notikušo no trim iekšlietu struktūru darbiniekiem, kuri piedalījās Lakuča aizturēšanā, tāpēc labprāt uzklausītu arī Lakuča viedokli par notikumu, lai varētu objektīvi izvērtēt notikušo.

Ministrs arī apstrīdēja Lakuča iepriekš pausto, ka pēc gandrīz divu stundu aizturēšanas viņam nav sniegta ne mutiska, ne arī rakstiska motivācija par aizturēšanas iemesliem. Segliņa rīcībā ir policijas darbinieku sastādītais administratīvo pārkāpumu protokols, kurā fiksēts, ka Lakučs atsakās to parakstīt.

BNS jau vēstīja, ka 24.decembrī KAC darbinieki uz gandrīz divām stundām aizturēja Lakuču. Pats Lakučs paziņoja, ka viņam par aizturēšanas iemeslu minēta personības noskaidrošana, lai gan policijas darbiniekiem viņš ir uzrādījis savu pasi.

Lakučs aizturēšanu uzskata par politisku pasūtījumu un provokāciju, kas vērsta pret viņu saistībā ar viņa darbību Privatizācijas aģentūras padomē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!