Uzņēmējs un Privatizācijas aģentūras (PA) padomes loceklis Normunds Lakučs pirms vēršanās ar iesniegumiem tiesībsargājošās institūcijās par savas aizturēšanas faktu vēlas precīzi noskaidrot savas aizturēšanas iemeslus. Tā sacīja Lakučs, paskaidrojot, ka tāpēc joprojām nav vērsies ar iesniegumiem Ģenerālprokuratūrā, Iekšlietu ministrijā un Satversmes aizsardzības birojā, kā iepriekš bija plānojis.
PA padomes loceklis uzsvēra, ka šobrīd jau ir izskanējušas vairākas viņa aizturēšanas versijas, turklāt Lakučam nav skaidrs, vai joprojām ir spēkā Rīgas Galvenās policijas pārvaldes preses sekretāres Ievas Zvīdres teiktais, ka Lakučs aizturēts saistībā ar cigarešu kontrabandu.

Ja šī versija vairs nav spēkā, tad tā ir oficiāli jāatsauc likumdošanā noteiktajā kārtībā, uzsvēra uzņēmējs.

Lakučs pirmdien vēlreiz apliecināja, ka viņam par aizturēšanas iemeslu 24.decembrī tika minēta personas noskaidrošana, neņemot vērā to, ka viņš tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem ir uzrādījis savu pasi.

Savukārt KAC vadītājs Ainis Latišs BNS pirmdien uzsvēra, ka Lakučs pagājušajā nedēļā tika aizturēts par administratīvu pārkāpumu un to nevar saistīt ar kontrabandu.

Lakučs esot aizturēts par necieņas izrādīšanu pret KAC darbiniekiem, kad tie pagājušajā nedēļā ir mēģinājuši pārbaudīt Lakučam piederošo muitas brokeru firmu "R.A.N.G.".

Latišs pastāstīja, ka brokeru firma tika apmeklēta ar mērķi iegūt papildu informāciju par cigarešu kravu, kurai garantijas izsniedza "R.A.N.G.".

"Mums radās aizdomas, ka brokeru firma nespēs izpildīt saistības, ja kaut kas notiktu ar 11 cigarešu kravām par kopējo vērtību virs viena miljona latu," pauda Latišs.

Viņš sacīja, ka Lakučs, kad firmā ieradušies KAC darbinieki, neesot tos ielaidis birojā, bet pats mēģinājis pamest firmas telpas pa citām durvīm. Taču, kad viņu aizturēja viesnīcā "Konventa sēta", Lakučs KAC darbiniekus esot izlamājis necenzētiem vārdiem.

Vēlāk gan Lakučs labprātīgi devies līdzi KAC darbiniekiem uz Iekšlietu ministriju, kur ir sastādīts protokols par administratīvo pārkāpumu. To Lakučs tomēr ir atteicies parakstīt un vēlāk ticis atlaists.

Savukārt Lakučs BNS kategoriski noliedza, ka būtu lamājis policijas darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!