Latgales priekšpilsētas kultūras un mākslas centra un stāvparka projektēšana Rīgas pašvaldībai izmaksās aptuveni 900 000 latu, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā publicētā informācija, Īpašuma departamenta veiktajā sarunu procedūrā ar metu konkursa uzvarētāju arhitektu biroju "Graf X" panākta vienošanās, ka Latgales priekšpilsētas multifunkcionālā centra tehniskā projekta izstrāde un daudzstāvu autostāvvietas (stāvparka) būvniecības projekta, tostarp stādījumu un dabas pamatnes teritorijas inženiertehniskās sagatavošanas tehniskā projekta, izstrāde tiks veikta par 758 650 latiem bez PVN.

Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC) norādīja, ka ceturtdien domes Budžeta komisija esot akceptējusi šādas summas izlietošanu. Turklāt sākumā tiks veikta tikai stāvparka projektēšana, jo multifunkcionālo centru varēs projektēt pēc vajadzīgo grozījumu veikšanas pilsētas attīstības plānā.

"Varam cerēt, ka beidzot lielākajai Rīgas priekšpilsētai būs savs kultūras centrs un tiks izveidots pirmais stāvparks," sacīja Ameriks.

Jau ziņots, ka konkursā par Latgales multifunkcionālā kultūras un mākslas centra un daudzlīmeņu autostāvvietas stāvparka arhitektonisko vīziju ar žūrijas komisijas vienbalsīgu atbalstu uzvarēja projektēšanas biroja "Graf X" piedāvājums, otrajā vietā atstājot arhitektu biroja "Arteks" radīto vīziju.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vēstulē gan tika lūdzis Rīgas pašvaldību izvērtēt iespēju atsaukt metu konkursa rezultātus.

Konkursa rezultātus KNAB sāka pētīt pēc tam, kad tajā šī gada sākumā uzvarēja toreizējā īpašuma departamenta direktora pienākumu izpildītāja un konkursa komisijas locekļa Oļega Burova bijušais biznesa partneris arhitektu birojs "Graf X".

Burovs vēlāk savu balsi atsauca un šā gada aprīļa sākumā no amata atkāpās. Savukārt augustā jaunais Īpašuma departamenta direktors Kārlis Kavacs viņu pieņēma atpakaļ departamentā direktora vietnieka amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!