Foto: F64

Gadījumā, ja SIA "Lattelecom" konkursa kārtībā iegūtu tiesības nodrošināt televīzijas programmu ciparu apraidi arī pēc 2013. gada beigām, uzņēmums ir gatavs piešķirt līdz 50 000 bezmaksas dekoderu Latvijas maznodrošinātajiem iedzīvotājiem, pirmdien paziņoja uzņēmums.

Šādu apliecinājumu "Lattelecom" pirmdien ir nosūtījis vēstulē Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai, satiksmes ministram Aivim Ronim, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājam un vairākām citām institūcijām, atsaucoties uz Dombrovska rezolūciju iesniegt konkrētus priekšlikumus sabiedrības saliedēšanai.

"Lattelecom" uzskata, ka bezmaksas dekoderu piešķiršana mazturīgajiem "daļēji varētu atrisināt problēmas ar nacionālo kanālu skatīšanos pierobežā, kur iedzīvotāji, iespējams, finansiālu apsvērumu dēļ nav iegādājušies dekoderus un tādēļ turpina skatīties analogo televīziju no kaimiņvalstīm".

Lai pēc iespējas ātrāk atrisinātu šo problēmu, "Lattelecom" aicina valdību nekavēties ar konkursa izsludināšanu, jo ir atlikuši mazāk kā divi gadi līdz esošā apraides termiņa beigām un gan skatītājiem, gan iedzīvotājiem, gan arī iesaistītajiem komersantiem jau šī gada ietvaros ir jāzina, kā apraide tiks organizēta turpmāk.

Gadījumā, ja "Lattelecom" šādā konkursā iegūtu tiesības nodrošināt televīzijas programmu ciparu apraidi vēl vismaz nākamos piecus gadus un šāda konkursa rezultāti tiktu apstiprināti un stātos spēkā līdz 2012.gada 30.septembrim, uzņēmums esot gatavs veikt nepieciešamos pasākumus, lai jau sākot ar 2013.gadu būtu iespējams arī samazināt sabiedriskā un nacionālo komerciālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu maksājumus par apraidi.

"Lattelecom apliecina vēlmi un gatavību piedalīties atklātā, nediskriminējošā pretendentu atlases – konkursa procesā par tiesībām nodrošināt televīzijas programmu zemes apraidi ciparformātā, taču aicinām nekavēties ar šī konkursa izsludināšanu. Mēs apliecinām, ka nodrošināsim 50 000 dekoderu maznodrošinātajiem un tarifu samazinājumu raidorganizācijām, ja šādā konkursā uzvarēsim. Tas ir mūsu piedāvājums šim konkursam un aicinām valdību to nopietni apsvērt, jo tas ir konkrēts un reāls risinājums, kā maznodrošinātos apgādāt ar dekoderiem, gādājot par iespēju skatīties Latvijas kanālus un tādējādi stiprināt nacionālo informatīvo telpu," norāda Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Uzņēmums norāda, ka jau no ciparu apraides ieviešanas uzsākšanas 2009.gadā ir vērsis atbildīgo valsts institūciju uzmanību uz to, ka mazturīgajiem iedzīvotājiem finansiālu iemeslu dēļ var būt grūtības ar dekoderu iegādi, un aicinājusi valsts institūcijas risināt šo problēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!