Igaunijā visvairāk viesstrādnieku ir no Somijas un Ukrainas. Trešo vietu sarakstā ieņem latvieši, raksta "Delovije Vedomosti".
Pavisam 2005.gadā Igaunijā tika izdotas 1216 uzturēšanās atļaujas ar tiesībām valstī strādāt. Visvairāk cilvēku - 265 strādnieki - Igaunijā iebraukuši no Somijas. Diezgan daudz valstī strādā arī ukraiņu. Pavisam reģistrēti 215 iebraucēji no šīs valsts.

Trešā vieta sarakstā pienākas Latvijai, no kuras Igaunijā strādāt iebraukuši 134 cilvēki. Nākamā ir Vācija, taču tā jau krietni atpaliek, jo darbinieku skaits no šīs valsts nepārsniedz 100 cilvēkus. Igaunijā ir tikai 93 vācieši.

Igaunijā darbu atraduši arī 75 lietuvieši, 54 zviedri, 47 briti un 41 krievs. Jāpiebilst, ka Eiropas Savienības dalībvalstu strādnieki pirmos trīs mēnešus Igaunijā var strādāt bez uzturēšanās atļaujas.

Turklāt Igaunijā strādājošo ārzemnieku skaits aizvien palielinās. 2006.gada 31.augustā valstī pozitīvu atbildi uzturēšanās atļauju ar tiesībām valstī strādāt izsniegšanai vai pagarināšanai saņēmuši 3130 cilvēki.

Viens no uzņēmumiem, kurā strādā visvairāk dažādu tautību pārstāvji, ir "Skype". Uzņēmuma Igaunijas ofisa vadītājs Stens Tamkivis informē, ka šogad darbā Tallinā tiks pieņemti vēl aptuveni 160 cilvēku. Katrs piektais no tiem nebūs igaunis. Pavisam uzņēmumā šobrīd strādā 33 dažādu nacionalitāšu pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!