Foto: F64
Linards Neimanis un viņa sieva Arabella gada laikā pēc pārcelšanās uz dzīvi Latvijā no Kubas ir atraduši darbu un strādā savā profesijā – zobārstniecībā, informē Ārlietu ministrijā.

Ar Linardu Neimani un viņa sievu piektdien ministrijā tikās valsts sekretārs Andris Teikmanis. Viņš sarunā sacījis, ka Latvijā priecājas par katru, kas atgriežas mājās, jo daudzi ir devušies prom. Neimaņu ģimenes izvēle parādot, ka Latvijā ir arī iespēja sākt dzīvi no pašiem pamatiem.

Arabella pašlaik vēl ir Kubas pilsone. Viņu divus gadus vecā meitiņa Diāna apmeklē bērnudārzu latviešu valodā. Linards un Arabella Latvijā ir atraduši darbu un strādā atbilstoši Kubā iegūtajai profesijai – zobārstniecībai.

Jau ziņots, ka informācija, ka Havanā dzīvo latviešu ģimene, kura vēlas atgriezties mājās, pirmo reizi izskanēja 2007.gada vasarā pēc Latvijas Saeimas deputātu vizītes Kubā. Lai rastu iespēju Latvijas pilsonim un viņa ģimenei atgriezties Latvijā, notika cieša Latvijas Ārlietu un Iekšlietu ministrijas sadarbība, iesaistot arī starptautiskos partnerus. Lielu personisku ieguldījumu ģimenes repatriācijā sniedza žurnāliste Odita Krenberga, kura veidojusi arī dokumentālo filmu "Bēgšana no Kubas".

Linards ir latvietes Diānas Neimanes dēls, kura Kubā nonāca pēc precībām ar Kubas jūrnieku, ar ko iepazinās jaunībā Rīgā. Ar vīru viņa izšķīrās. Iegūt izceļošanas atļaujas bērniem bija ļoti sarežģīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!