SIA "Biznesa augstskola Turība" studentiem prakses vietā Grieķijā, viesnīcā "Porto Carras", ar viesnīcas vadību izcēlies konflikts, kas jau veiksmīgi atrisināts.
Kā informēja augstskolas sabiedrisko attiecību konsultante Astrīda Notte, 19. un 20.jūnijā viesnīcā risinājās Eiropas Savienības Grieķijas prezidentūras noslēguma sammits, tāpēc uz praksi tika atlasīts 21 "Turības" Starptautiskās tūrisma fakultātes students.

Īsi pirms sammita par augstskolas studentiem viesnīcas vadība sniegusi pozitīvas atsauksmes. Kā apgalvoja Notte, pēc pasākuma norises, "Porto Carras" vadībai nesaskatot nepieciešamību pēc tik liela praktikantu skaita, uzsākta, iespējams, apzināta studentu "izspiešanas" kampaņa no viesnīcas.

Augstskolas studenti norādījuši, ka darba devējs slikti izturējies pret viņiem, savukārt viesnīcas vadībai bijušas pretenzijas, ka studenti neievēro viesnīcas iekšējās kārtības noteikumus.

4.jūlijā Grieķijā ieradies "Turības" pārstāvis, kas ar Latvijas vēstniecības Grieķijā darbinieku līdzdalību problēmu veiksmīgi atrisinājis. 11 studenti palika strādāt "Porto Carras", bet pārējiem tika piedāvāts darbs citā viesnīca. Šo iespēju izmantoja trīs studenti, bet septiņi prakses līgumu lauza un nolēma atgriezties Latvijā.

Notte norādīja, ka tiem studentiem, kuri prakses līgumu lauza un nolēma atgriezties Latvijā, "Turība" piedāvās studiju maksas termiņa pagarinājumu, nepieprasot studiju maksas veikšanu jau septembrī.

Par atsaucību un iesaistīšanos problēmas risināšanā "Turība" izteikusi pateicību Latvijas Ārlietu ministrijas darbiniekiem, kā arī ārkārtas pilnvarotajam vēstniekam Grieķijā Mārtiņam Lācim un vēstniecības pirmajai sekretārei Līgai Rozeniecei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!